Първи сингъл от новия албум на INFERNO

Чешките блек метъл ветерани Inferno се завръщат с нов албум. Той ще се нарича „Paradeigma (Phosphenes Of Aphotic Eternity)“ и ще излезе на 7-ми май чрез Debemur Morti Productions.

01. Decaying Virtualities Yearn For Asymptopia
02. The Wailing Horizon 05:43
03. Descent Into Hell Of The Future
04. Phosphenes
05. Ekstasis Of The Continuum
06. Stars Within And Stars Without Projected Into The Matrix Of Time

Записите са направени в пражкото „KSV Studios“, а смесването и мастерирането са дело на култовия исландски продуцент Stephen Lockhart(Sinmara, Svartidauđi) в „Studio Emissary“. Обложката на творбата е дело на Elijah Tamu, а цялостния лейаут е работа на Heresie Graphics.

Задълбавайки все повече в плътните и хипнотични звукови светове, инициирани с появата на „Gnosis Kardias“, това ново издание формулира примамлив нов език от изолационисткия синтакс на блек метъла, съчетаващ съзерцателното и тревожното в хипнотично пътуване през забулени душевни недра и към безкрайността.

Използвайки слоеве от китарни писти, мътни вокални и звукови текстури, заплетени воинствени ритми и зловещи динамики, Inferno създават сюрреалистен пейзаж, частично вдъхновен от най-мрачните и напредничави записи на Blut Aus Nord и The Cure, пост-пънк сцената от 70-те и 80-те и изобретателността и чистия фанатизъм на блек метъла.

Концептуално „Paradeigma“ се гмурка дълбоко в психологията, космологията и ужасите – основно вдъхновени от „The Cosmos As Self-Creation“, творба на чешкия писател Michal Ajvaz, „Time Reborn“ на физика Lee Smolin и най-вече „The Red Book“ на Carl Jung, за да внуши, по думите на групата: „Абстрактни видения на полуясни течения, движещи се сред обширна онтологична структура, където отделни слоеве си взаимодействат в непрекъсната космическа динамика.“

Траурен и потискащ, лунатичен и странно ободряващ, „Paradeigma“ е усойно, парадоксално и уникално потопяващо произведение на Луциферианското изкуство, което отваря портал към отвъдното.

Първата песен от албума, достъпна за слушане, се нарича „The Wailing Horizon“ и можете да я слушате долу:

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото