Днес, 2 март, e премиерата на официалния видеоклип на Dragoman – първата нова песен за 2021 на софийските авангардисти STOP THE SCHIZO. Dragoman е позната на феновете на бандата от издадения през есента на миналата година видео Live Session, но студийната версия е тази, която разкрива пълния ѝ потенциал. Песента е многопластова, в същото време – лесно достъпна и е логична крачка напред в стремежа на групата да създава интелигентен поп-рок.

След близо тригодишно студийно мълчание авангардно-алтернативният квинтет с издадени два мини албума продължава с поредица от силни сингли. В Dragoman звучат рейв бас линии, пост-рок китари и заразителен рефрен.

Режисьор на клипа на Dragoman e Камен Коларов, който е и косвен вдъхновител на парчето, благодарение на родствените си връзки с Драгоман – градът, чието име е „същинска певческа благодат“ по думите на Дечо Таралежков. В главната роля във видеото е една от изгряващите звезди на модерното ни танцово изкуство – Бетина Димитрова, а хореографията – дело на Александра Драгова. Двете стоят зад танцовия спектакъл „Втора кожа“, селектиран от ЮНЕСКО да представи България на международен фестивал в Кремъл. В Dragoman yчастват още танцьорите Калина Араклиева, Вилиян Гешев и Тодор Тодоров, а зад камерата е Дамян Димитров.

Премиерата на клипа е на 2 март, вторник, в 11:00 в YouTube канала на бандата: STOP THE SCHIZO, а песента е вече налична във всички популярни аудио стрийминг платформи.

Продуцент: Stop the Schizo

Текст: Дечо Таралежков

Музика: Stop the Schizo

Аранжимент: Stop the Schizo

STOP THE SCHIZO са:

Дечо Таралежков – вокали и китара

Антон Велев – китара

Владимир Левиев – бас китара

Михаил Делирадев – барабани

Валя Барлев – вокали и клавишни

 ***

@YouTube STOP THE SCHIZO

@Facebook STOP THE SCHIZO

@Instagram STOP THE SCHIZO

@Bandcamp STOP THE SCHIZO

@Spotify STOP THE SCHIZO