За трета поредна година започва „Празник на село“ в село Ягодово. Празник, който е посветен на истинската храна, хубавата музика и спокойствието на село. Идеята на събитието е да позволи на всички, избягали от града да се насладят на селския уют и гостоприемството на организаторите. Очакват ви уютен къмпинг,  коузи Бар и разнообразна кухня, а сцената ще се нарича Селското Кабаре. Храната и напитките са истинска смесица от стари традиции, хубава истинска храна от козе продукти, плодове и зеленчуци от района, интерпретирани по нестандартен начин. Идеята на празника е да си припомним вкуса на истинската храна отгледана с любов. Ще имате възможност да се докоснете до продуктите на местни малки производители и ферми. Гостите на фестивала, който набира все повече интерес могат да се докоснат до същинското производство на продуктите и дори да участват в процеса по създаването им. Ще имате възможност да опитате  най-различни козе вкусове, билки и плодове от Балкана, съчетани със свежи напитки.

Село Ягодово се намира се  община Берковица, област Монтана, в подножието на  западна Стара планина със невероятна гледка към Тодорини кукли.

Ето и какво да очаквате от музикалната програма:

На 28 юли от 20ч. на сцената ще се качат супер щурите – група Уикеда, а след това ви очаква и диджей парти!
На 29 юли от 20ч. Ще имате възможност да чуете Миленита и Малък Тошо и Ния и парти от СИК Bros

Вижте и какви кулинарни изкушения ви очакват:

Местният кулинар Дядо Скръц ще представи едно уникално меню:
Врачанска разядка – наядка
Ашуре, ама от Враца
Различният таратор
Боб с джанки и зеленяш
Всичко това ще бъде сготвено с продукти от фермата

Очакват ви още:
бургери с козе месо
суджуци с козе месо
скара и гриловани зеленчуци
салатки / разядки / таратор

А в последния ден на празника, в неделя, ще имате възможност да опитате и бавно печено яре с картофки и различното шкембе трезве.

Програмата за децата включва рисуване за спомен на голямото платно и домашен козе сладолед с плодове!

====================

Козе ферма „Каряна“ е създадена през 2015 година в село Ягодово. Стартира с 15 кози, като към този момент са 120. Млякото се преработва в малка мандра във фермата, в която се произвеждат няколко вида сирене, извара, кисело мляко и айрян.  Продукцията им, която включва освен всякакви кози продукти и кремове и сапуни, можете да намерите в София и на различни фермерски пазари.
==========

Линкове:

Събитие
Козеферма
Организатори