Турската блек метъл легенда Moribund Oblivion се завръща в България по покана на Perfect Storm Events. Събитието ще се състои на 26 ноември в клуб „При Черепите“. Те ще пристигнат у нас заедно с колегите си от Bipolar Architecture, а от българска страна е потвърдил участие и съвсем новият блек метъл проект UNINIE.

Moribund Oblivion са основани през 1999 г. от Bahadir Uludaglar. През 2002 г. излиза първото ЕР на групата „Like a Falling Haze“, а две години по-късно и първият албум „Khanjar“. След това групата бързо набира популярност в блек метъл обществото. През годините Moribund Oblivion си създават голяма фен общност в Турция, Европа и отвъд океана…

В албумът „Time to Face“ (2007) групата за първи път опитва блек метъл с текстове на родния си език. Отзвукът за албума е много добър и още преди издаването на следващия „K.i.N / Killer is Nowhere“ (2008) Moribund Oblivion се превръщат в една от водещите блек метъл групи в Европа и света.

Албумът „Manevi“ от 2013 г. е издаден в сътрудничество с Dott music и SONY Music и става #1 в световните метъл медии. През 2014 г. групата издава брилянтния „Grand Legacy“, а известността им главоломно нараства.

Moribund Oblivion са наречени от феновете „концертни чудовища“, защото са пристрастени да свирят на живо и да споделят своята страст към екстремната музика. За своята 23 годишна история Moribund Oblivion са свирили на неизброимо много метъл фестивали и са делили една сцена с групи като Cannibal Corpse, Napalm Death, Belphegor, Tyr, Carpatian Forest, Moonsorrow, Dark Funeral, 1349, да споменем някои. Последният албум на групата „Endless“ е от 2021 г. и те нямат търпение да споделят новите си композиции с повече хора.

Bipolar Architecture е интернационална група създадена от членове на бившата дет метъл група Heretic Soul. Те имат издадени два пълноформатни албума.

Bipolar Architecture смесва различни жанрове като пост-метъл, прогресив метъл, джент, кор и дори пост-рок. Групата има дълга концертна история, като е свирила на много фестивали в Европа в продължение на години. Дебютният им албум „Depressionland“ излезе през юни тази година и събра невероятни отзиви от критика и фенове, определен като „фантастичен дебютен албум със значителна енергия и свирепост.“

UNINIE, въпреки че е създадена съвсем наскоро в състава ѝ влизат музиканти с дългогодишен сценичен опит и присъствие. Наскоро издадоха своя дебютен сингъл „Безвремие“ и споделят, че усилено работят върху първия си албум.

Билети на цена от 25 лв. ще се продават само на врата в деня на концерта.

За текуща информация следете страницата на събитието.