Отиде си Ron Bushy (IRON BUTTERFLY)

Изданието TMZ съобщи, че барабанистът на американската рок банда IRON BUTTERFLY Ron Bushy е починал на 79-годишна възраст. Той е напуснал този свят на 29-и август след продължителна битка с рак на хранопровода. 

От групата публикуваха следното изявление:

Ron Bushy, любимият ни легендарен барабанист на IRON BUTTERFLY, е починал в съня си в 0:05 ч. на 29-и август в UCLA Santa Monica Hospital. До него неотлъчно бяха съпругата му Nancy и трите му дъщери. Той беше истински боец. Ще ни липсва неимоверно много!“

IRON BUTTERFLY са известни с албума си от 1968 г. „In-A-Gadda-Da-Vida“, забележителен и с иконичното свирене на Bushy. Барабанистът участва във всичките 6 студийни записа на групата – „Heavy“ (1968), „In-A-Gadda-Da-Vida“ (1968), „Ball“ (1969), „Metamorphosis“ (1970), „Scorching Beauty“ (1975) и „Sun And Steel“ (1975).

Поклон пред паметта му! 

  1. #1 написан от Rockfan (преди 4 месеца)

    Имам го „In-A-Gadda-Da-Vida“ в колекцията си. Даже е някакво разширено издание, в което с кавър на едноименната песен са включени и Слейър. Да почива в мир!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото