Американският проект Echtra анонсира нов албум. Той носи името “Re-Enterior” и излиза днес, 23 март.

“Re-Enterior” е завършекът на цикъла „Passage“, изследващ пътуването на душата през преходните състояния между съществуванията. Разглеждащ дълбините на смъртта в „Sky Burial“ и пътуващ през междинната сфера в „BardO“, „Re-Enterior“ звуково изследва процеса на завръщането. Представяне на прераждането на всяка една жизненоважна същност в конкретна форма, този аудио документ ознаменува благоприятността на щастливото раждане на човешко същество за неговия създател и всеки, който чете тези думи.

Използвайки по-широк набор от инструментариум в сравнение с предходни издания, това изследване на прераждането разкрива по-динамична и неограничена изразителна модалност. Към вече съществуващата основа на акустични и електрически китари е добавена енергичността на клавири и брас секция, докато по-раздвижени перкусии водят ритмична пространственост. Вариращите вокални стилове подчертават по-пълната експанзивност на импулса на Echtra, докато структурата на всяка песен използва повторението, за да отвори пространство на съзнанието да разшири и нефокусирано да се ангажира с възможността на трансцендентално осъзнаване.

„Re-Enterior“ е създаден за ритуално изпълнение доста отдавна и е разигран заедно с Corvus по време на зимното слънцестоене в Криптатропа, САЩ, на 21 декември 2012 година. Много от реликвите, свещени за Echtra са унищожение в тържествена клада – артефакти, откъснати от телесната им форма. Митът отново се завърна, макар и в различна форма, десетилетие след създаването на Echtra. След това музиката потъва в забвение, гниейки на хард-диск през следващите години. Декада по-късно идеите са изровени от миналото, за благото на всички и Echtra представя своя последен запл във войната срещу материализма.“

Албумът съдържа следните песни:

01. Charnel Ground Of The Calvariae Locus
02. Inexhaustible Flame Of The Absolute

Изданието може да закупите дигитално тук.