Зловещите, но примамливи образи, които Darker (Jayn Maiven) създава с ефирните си вокали, китари и добавени струнни инструменти, предизвикват преливащи кинематографични сцени, в които е трудно да определиш дали лежи красота в мрака или е обратното. С нейният втори албум „The Buried Storm“, Jayn Maiven – китарист, композитор, текстописец и продуцент, категорично успява да подобри обичната алхимичната музикална формула, която e твърдо заявена в дебютния албум на Darkher „Realms“, появил се през 2016-та година.

Darker се ражда като единственото дете и самостоятелен проект на певицата и китарист от Северна Англия  през 2012-та година. Мрачният, меланхоличен и масивно тежък звък на дебютното EP „Darkher“ (2013), комбинирано с отчетливите вокали предизвикват звукови трепети – особено в дуум средите и води то последвалото EP „The Kingdom Field“, появило се година по-късно чрез Prophecy Productions. Въпреки липсата на пълнокръвен албум дотогава, Darkher биват поканени на престижни фестивали като Roadburn в Тилбург, Холандия и Prophecy Fest в пещерата „Balver Höhle“ в Германия. Дебютният албум на Darker, озаглавен „Realms“, излиза на пазара през 2016-та година и получава много добри отзиви както от критиката, така и от феновете. Пресата сравнява музиката на Darkher с широк спектър от силни индивидуални артисти като Chelsea Wofe, Esben And The Witch, Sólstafir, Loreena McKennitt и Portishead.

„The Burial Storm“ придава форма на тъмнината, дебнеща на ръба на съзнанието, скрита от обикновените погледни, но търпеливо чакаща времето си да удари в сърцето.

Албумът илиза на 14-ти април чрез Prophecy Productions във формат на дигипак диск, артбук издание в два диска и плоча.

Песните в „The Burial Storm“ са:

01. Sirens Nocturne
02. Lowly Weep
03. Unbound
04. Where the Devil Waits
05. Love’s Sudden Death
06. The Seas
07. Immortals
08. Fear Not, My King

Бонус парчета, компилирани във втория диск към артбук изданието:

01. Lowly Weep (acoustic)
02. Unbound (acoustic)
03. Love’s Sudden Death (acoustic)

Сингълът „Lowly Weep“ вече е достъпен за свободно слушане, като с него може да се запознаете долу.

„Lowly Weep“ е мрачна приспивна песен, която разказва за скръбта. Подобно на смъртта на зимата и прераждането на пролетта, тя се понася от мрака към вълнуващо въплъщение на сила, възобновявайки връзката с духа.