Венецуелският проект Selbst ще издаде втория си албум. Той е озаглавен „Relatos De Angustia“ („Stories Of Anguish“) и ще излезе на 7-ми август чрез Debemur Morti Productions.

Основан през 2010-та година във Венецуела и понастоящем функциониращ в Чили проект Selbst, въплъщава визизията на мулти-инструменталиста, вокалист, композитор и текстописец N. да възпее концепцията за „максимална реализация на човека“ чрез пронизителна сила и див, безпрецедентен плам, които се разкриват с пълна сила при повторно слушане.

Похдодът на Selbst към блек метъла има своята самоовладяна уникалност, която обхваща характерните за съвременните френски и исландски артисти трансценденти дисонанси, гръмовните мотиви, сякаш изстреляни от 90-рко норвежко оръдие, текстурите на отчужденост и психоза, характерни за депресив блек метъла и войнствената чудатост на полските орди, темперирани с мелодична чувствителност,  оформяща характера на проекта. Можете да се убедите, като чуете дебютния сингъл от албума „The Depths Of Selfishness“, достъпен за слушане долу.

Relatos De Angustia“ излиза във формат на диск, 12-инчова плоча и в дигитален формат.

Песните са:

01. Praeludium
02. Deafening Wailing Of The Desperate Ones
03. The Depths Of Selfishness
04. Silent Soul Throes
05. The Weight Of Breathing
06. Sculpting The Dirtiness Of Its Existence
07. Let The Pain Run Through