На 15 април 2021 АЕГОНИЯ пусна официално видео към песента „Of Love and Hate“. Видеото е част от артистичния проект на фентъзи метъл музикантите, който обединява музика, литература, илюстрации и кино. Сюжетът дава възможност на най-нетърпеливите фенове на АЕГОНИЯ да надникнат в света на третия, все още неиздаден, роман от фентъзи поредицата „Истории от земите на Аегония“ на Елица Стоянова – Неа Станд, която е и фронтдамата (вокал и цигулка) на музикалното превъплъщение на АЕГОНИЯ. Видеото е заснето от Idolum Visuals с режисьор Кристиян Христов и асистент-режисьор Христо Иванов. Операторското майсторство е на Преслав Белев с асистент-оператор Емилиан Дечев

Официалните промоции на видеото „Of Love and Hate“ ще се състоят на 8 май 2021 в Under City в Пловдив и на 14 май 2021 в Live&Loud в София при спазването на всички изисквания за провеждането на културни събития в извънредна епидемична обстановка и разпорежданията на Министерството на здравеопазването.

Видеото към песента „Of Love and Hate“ е финансирано по програма „Публики“ на Национален фонд „Култура“. Можете да го гледате тук:

АЕГОНИЯ е проект, в който се преплитат авторска музика и приказни светове от фентъзи романи. През 2019 г. музикантите издадоха дебютния си концептуален албум „The Forgotten Song“ („Забравената песен“), последван през 2020 г. от няколко сингъла. Проектът включва и два издадени (включително и в електронен формат) фентъзи романа на Неа Станд – псевдоним на вокалистката и цигуларка на групата – от поредицата „Истории от земите на Аегония“. Предстои издаването на втори албум и трети роман.

aegonia