Група ROADWIRE е основана през 2017г., когато беше позната като HIGH VOLTAGE. От тогава, групата преминава през няколко членове, докато през лятото на 2019г. не стига до последния си и категоричен състав, а именно Мартин Събков – вокал и ритъм китара, Радостин Михайлов – соло китара, Илиян Цветков – бас китара и Юли Хальов – барабани.

С този си състав групата започва да получава много положителни отзиви и през есента на 2019г. успява да спечели деветото издание на конкурса, организиран от Милена Славова „Силата на Рока“, където предходната година дори не успяха да се докоснат до главната четворка. Тази година групата я чака финал в конкурса организиран от най-големия рок бар в София „RocknRolla“, в който също участва и през зимата на 2019г., но успя да стигне само до полуфиналите.

В началото на август групата обяви, че е започнала записи по дебютния си албум, а преди него се очаква да излезе сингълът им Knuckle Sandwich“ на 25.08.2020г. Тематиката на песента е едновременно сериозна и забавна, за всеки по нещо. Именно и от там идва и стилът на обложката – popart, който подхожда най-добре на заглавието и замисъла зад песента.