Американският китарист Joel Hoekstra, понастоящем подвизаващ се в WHITESNAKE и TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA (свирил и с NIGHT RANGER и също така участвал в Бродуейското шоу „Rock Of Ages“) се завръща с втория дългосвирещ албум на соловия си проект JOEL HOEKSTRA’S 13 „Running Games“. Творбата трябва да се появи на пазара на 12-и февруари 2021 г. чрез Frontiers Music srl. Предварителни поръчки се приемат на този адрес. Продукцията е написана изцяло от Hoekstra като музиката е повлияна от класически групи като DIO, WHITESNAKE, FOREIGNER, JOURNEY и др. Материалът е смесен от Chris Collier. Както и в дебютния албум, китаристът е събрал звезден състав:

  • Russell Allen (SYMPHONY X, ADRENALINE MOB) – вокали
  • Tony Franklin (ex-THE FIRM, BLUE MURDER) – бас
  • Derek Sherinian (SONS OF APOLLO, ex-DREAM THEATER, BLACK COUNTRY COMMUNION) – клавишни
  • Vinny Appice (ex-BLACK SABBATH, DIO) – ударни

С някои беквокали като гост музикант се включва и небезизвестният Jeff Scott Soto (SONS OF APOLLO, TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA). Групата пусна и първия сингъл – композицията „Hard To Say Goodbye“, който може да чуете по-долу. Ето какво споделя Hoekstra по повод новия запис:

„Преди години издадох 3 солови албума с предимно инструментална китарна музика. С JOEL HOEKSTRA’S 13 започнах да работя по нещо, което показва композирането и свиренето ми в стила, с който съм познат, а именно мелодичен хард рок. „Hard To Say Goodbye“ определено показва по-мелодичния звук на албума, но рок феновете могат да очакват и някои по-агресивни парчета.“

Съдържание:

„Finish Line“
„I’m Gonna Lose It“
„Hard To Say Goodbye“
„How Do You“
„Heart Attack“
„Fantasy“
„Lonely Days“
„Reach The Sky“
„Cried Enough For You“
„Take What’s Mine“
„Running Games“
„Lay Down Your Love“ (Bonus Track – Digital)