Германската пост-метъл формация HAVEN се похвали, че е подписала договор с лейбъла Argonauta Records. С това квинтетът от Берлин не просто подписа договор за разпространение по целия свят, но и отбеляза излизането на новия си мини-албум „Vessel“, който е на пазара от 27-и ноември. ЕР-то съдържа 3 композиции и може да бъде закупено на CD, винил и в дигитален формат на този адрес. Материалът е продуциран, смесен и мастериран от Alexander Khromov в Sonic Boom Studios, Берлин. От групата коментират:

„В допълнение към излизането на втория ни мини-албум „Vessel“ сме горди да обявим сътрудничеството си с Argonauta Records. Argonauta са изградили сериозна репутация като дом на много прекрасни банди, творящи в стиловете пост-метъл, слъдж, дуум и стоунър рок, така, че сме сигурни, че ще сме в страхотна компания тук.

„Vessel“ – заглавието на новото ни ЕР, се явява контрапункт на първия ни мини-албум „Anima“,  излязъл през 2018 г. Докато „Anima“ акцентира върху духовното ни развитие, „Vessel“ набляга на физическата страна на съществуването ни. В това ЕР отново залагаме на теми като търсене на собствената същност, последствията от действията ни, структурата на егото, отношението ни към времето и значението на личния опит. Изцяло се фокусирахме върху създаването на песни, които показват най-точно какво представлява HAVEN: „Vessel“ предлага 26 минути атмосферична, бавна, тежка музика, която прелива от маниакална депресия към крехка меланхолия и обратно – с висока концентрация върху детайла, отразена и в обложката.

Друг ключов аспект на нашата банда е изразителността по време на концерт. Съчетаваме живото свирене с елементи на театрално представление и визуално изкуство, които предаваме на публиката с много енергия и страст на момента. Така, че да се помолим скоро да се завърнат концертите, защото много бихме искали да дойдете да ни гледате!

За 2021 г. планираме да продължим да работим по нов материал и вече имаме много идеи – за музика, теми, които бихме засегнали в текстовете и вълнуващи колаборации – и сме щастливи, че имаме Argonauta зад гърба си.“

В момента HAVEN работят върху първия си дългосвирещ албум, който трябва да види бял свят през 2021 г. под крилото на Argonauta Records.

Съдържание:

  1. Miasma
  2. Samsara
  3. Within