DEATH OF A DRYAD e атмосферично дарк метъл дуо от Франция. Музиката им комбинира метъл рифове с атмосферични мелодии. Групата подписа договор с Wormholedeath за реализация на най-новия им албум „Hameln“ на физически носител. Реализацията в дигиталното пространство е поверена на  Trisol Music Group. Първоначално творбата трябваше да излезе през ноември, но втората вълна на коронавируса, която удари тежко Европа, отложи датата на издаване. Ето какво споделят от бандата по повода:

„Първоначално планирахме да издадем „Hameln“ на 3-и декември, но втората вълна на COVID-19, ударила тежко цяла Европа, осуети тези планове и трябваше да отложим излизането на албума за края на февруари 2021 г.“

Дискът съдържа 7 композиции, записани между януари и март 2020 г в Tidalwave Studio и Dark Faery Records studio. Материалът е записан, смесен и мастериран от Patrick Damiani в Tidalwave Studio. Предната корица е сътворена от Chloé Fournier (Mauvaise Foi Editions), а допълнителните дизайни са на Nicolas Latreille (Gridwise Studio). Кратко представяне на новата тава може да видите по-долу.

Съдържание:

01. Enter the Piper
02. Hameln
03. Apud Omnes Hostes
04. Moths to a Flame
05. Left to Die
06. Requiem (Project Pitchfork Cover)
07. Freedom Lie