Напусна ни Stuart Anstis (ех-CRADLE OF FILTH)

Бившият китарист на CRADLE OF FILTH Stuart Anstis напусна този свят на 48-годишна възраст. Новината бе оповестена от китариста Richard Shaw, който наскоро напусна групата, с пост в социалните мрежи. Ето и неговото съдържание:

„Почивай в мир, Stuart 

Беше чест да свирим твоята музика

Мислите ни са с неговите приятели и семейство в този труден момент“

Друг бивш китарист на англичаните – James McIlroy, свирил в бандата между 2003-а и 2005-а – също коментира с пост в социалните мрежи:

„Изключително тъжен съм да науча за кончината на Stuart Anstis. Въпреки, че никога не сме се срещали, винаги дълбоко съм се възхищавал на написаното от него, докато бях в групата. Обичах да свиря рифовете, записани от него на аудиокасета. Много от песните, които чаках с нетърпение да свиря по концертите, съдържаха неговото ДНК, а дори и преди това, албумите и мини-албумите, които най-много обичах, носеха неговия дух. 

Макар, че съм сигурен, че много хора ще публикуват песни от „Cruelty And The Beast“ и „Dusk And Her Embrace“, не подценявайте ЕР-то „V Empire“, което по отношение на китарата е много Stuart. Също така бих се радвал, ако мога да го свиря на живо.“

Anstis е част от CRADLE OF FILTH в периода 1995-1999 г., когато участва в написването и записите на албумите „Dusk And Her Embrace“ (1996) и „Cruelty And The Beast“ (1998), както и мини-албумите „V Empire“ (1996) и „From the Cradle To Enslave“ (1999).

Причината за смъртта ще бъде обявена публично съвсем скоро, като се очаква изявление и от страна на лидера на бандата Dani Filth.

Поклон пред паметта му!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото