Напусна ни Jochen Schroeder (ех-RAGE)

Един от основателите на RAGE Jochen Schroeder напусна този свят на 58-годишна възраст. Причина за смъртта не се съобщава. Schroeder свири в RAGE от основаването им през 1982 г. до 1987 г. Китаристът е член и на AVENGER. 

Тъжната новина бе разпространена от лидера на RAGE Peter „Peavy“ Wagner:

„С дълбоко прискърбие ви съобщаваме, че един от основателите и китарист на AVENGER и RAGE Jochen Schroeder си отиде от този свят при доста трагични обстоятелства. От 1982 г. до 1987 г. Jochen бе не само китарист на групите, но и участва в композирането на много от ранните им песни. По този начин той бе важен двигател за развитието на групата и с уникалните си идеи бе с основна заслуга за оформянето на стила ѝ. 

Jochen не бе част от музикалния бизнес от много време и през последните години все повече и повече се затваряше в себе си. За съжаление, към момента точната причина за смъртта му не ни е известна. Оплакваме загубата на велик колега, който си тръгна от този свят твърде рано.

Новината за смъртта на моя стар приятел и колега Jochen ме натъжава дълбоко. През последните години загубихме връзка, но винаги ще си спомням хубавите и вълнуващи моменти, които преживяхме заедно. Jochen ме научи на много неща и съм му задължен за това. Много рядко срещаш в живота си човек, който да те вдъхнови да поемеш по правилния път. За мен този човек бе Jochen и нямаше да се справя без него. Благодаря ти, Jochen, и ти желая всичко най-добро по пътя, по който си поел, където и да е… Peavy.“

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото