Над 500 музикални уроци посетиха деца бежанци от Украйна в RockSchool

Над 500 безплатни музикални уроци дадоха учителите от екипа на RockSchool в София и Варна на 30 украински деца бежанци като част от кампания, подкрепена от програмата „Ново начало“ на BG4UA и Фондация BCause. 

“Започнахме тази кампания самостоятелно, но се радваме, че получихме допълнителна подкрепа”, споделя Боян Симеонов, управител на RockSchool и Фондация “Музика за България”. Във видео, представящо резултатите от проекта, кой разказва още: “Най-големият успех на проекта е, че успяхме да донесем щастие на децата и друга перспектива в тази житейска ситуация. Проектът повлия супер положително и на екипа на RockSchool, защото ни показа реалните лица на деца, които бягат от война”.

Във видеото своята музкална и житейска история представят някои от децата, включени в проекта. Те споделят още какви са мечтите им, както и какво са научили по време на уроците в RockSchool.

“Такива проекти помагат най-вече с това, че успяват да изместят погледа на децата към нещо друго, тъй като стресът, който те преживяват вече 6 месеца, е огромен. Ние успяваме чрез музика да им покажем нещо красиво, да им покажем, че светът не е чак толкова лошо място, въпреки обстоятелствата, които ги заобикалят”, разказва един от учителите, включили се в проекта, Живко Сираков.

Гледайте цялото видео от проекта на RockSchool и Фондация “Музика за България” тук:

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото