Благодарение на новата ни рубрика „Музикален блиц“, всички фенове ще могат да се запознаят от близо с музикалните предпочитания на редица интересни личности, които са част от родната рок и метъл сцена.

Вторият ни участник в блица е Боян Генов-най-разпознаваем като китарист и вокалист на бандите Marauders Inc и Fyeld.

Кои са групите, които те вдъхновиха да започнеш да се занимаваш с музика?

Началото на 90-те беше много еклектично от гледна точка на смесването на най-различни стилове и общо взето групите, които наизлязоха тогава ме накараха да грабна китарата по-сериозно, въпреки че чисто като фен по онова време бях основно в траша и дета. Така че, освен влиянията на Голямата четворка, към нея трябва да прибавя Pantera, R.A.T.M., Downset и Sepultura, плюс всички уест и ийст коуст рап гиганти като Ice Cube, Wu Tang, House of Pain, Busta Rhymes  и Ice-T, които звучаха тежко, твърдо и ядосано. Съвсем малко по-късно се запалих и по-електронните групи като The Crystal Method, The Prodigy, Future Sound Of London и т.н.

Разкажи ни малко повече за първия и последния концерт, на който отиде.

Имам слаб спомен, че като много малък през ’80-те нашите ме заведоха на концерт на Щурците, но първия ми по-сериозен рок/метъл концерт беше на Scorpions в България през ’93, както и на нашите Crash…на който обаче полицията не пусна много хора със закупени билети да влезем, тъй като залата вече се пръскаше по шевовете. Последният на който ходих пък беше на Delinquent Habits в Mixtape 5 – те винаги са много яка група за гледане и добро прекарване на времето.

ТОП 10 най-слушани песни през последната седмица

Santаna – Primavera (от Supernatural) – финалното соло направо ми разкъсва душата.

El Chicano – Tell Her She’s Lovely (от El Chicano) – на жена ми сигурно ѝ е втръснало да ѝ пея тая песен постоянно.

Brown Pride – Livin’ In The Barrio – очевидно напоследък съм на вълна музика от чикано културата. Свързано е с едни песни, които подготвям за солов хип-хоп проект.

Terror – Hard Lessons (от Live By The Code)

Hatebreed – Everyone Bleeds Now (от Hatebreed)

Sepultura – Isolation (от Quadra).

Chuck Berry – Never Can Tell – адски се запалих по Чък Бери тая година – наистина е Бащата на рокенрола.

Das EFX – No Diggity (от Hold It Down).

Mastodon – The Motherload (от Once More ‘Round The Sun) – химнът трябва да се пуска поне веднъж на месец и това трябва да бъде записано в Конституцията.

Clutch – Firebirds (от Psychic Warfare) – Clutch са олицетворението на коравия рокенрол с грамадни топки.

ТОП 5 най-слушани албуми през последния месец

Kid Frost – East Side Story

Das EFX – Hold It Down

Sepultura – Quadra

Body Count – Carnivore

Memoriam – Requiem For Mankind

Ако можеше да опишеш себе си с песен, то тя щеше да е…

Fyeld – Long John, иначе Metallica – Wherever I May Roam.

Хората не предполагат, че слушаш (група/изпълнител/стил)…

Мисля, че по-скоро биха се изненадали на нещата, които не слушам, а предполагат, че харесвам. Любимото ми е колко хора смятат, че имам симпатии към Машийн Хед. Никого няма да учудя, ако кажа, че харесвам нюрофънк, хаус, опера, китарни мастурбации, Билбордски поп, блек, Би Джийс и т.н. като ги слушам едно след друго. Много малко неща не бих си пуснал.

Музикалният стил/стилове/който/които никога не си харесвал е/са…

K-, J- и прочие азиатски pop.

Коя е песента, която най-точно отговаря на настроението ти в момента?

Сменям го постоянно, макар и да не страдам от биполярно разстройство, та е трудно да закова някоя конкретна песен, но, да речем, Terror – Return To Strength. Ако някой ме пита след малко, може да съм минал на Grandmaster Flesh – The Message.