Благодарение на новата ни тематична рубрика „Музикален блиц“, всички фенове ще имат честта да се запознаят от близо с музикалните предпочитания на редица интересни личности, които са част от родната рок и метъл сцена.

За нас е удоволствие да ви представим третият ни участник в блица – Светлана Близнакова-SEVI позната като вокалистка нa едноименната банда. На 15 ноември се състоя и премиерата на първия ѝ солов проект – албума „Tomorrow“.

Кои са групите, които те вдъхновиха да започнеш да се занимаваш с музика?

Аз се занимавам с музика от много малка, но когато започнах да пиша свои собствени песни преди около 15 години се вдъхновявах предимно от Elton John, Tina Turner, Eros Ramazzotti, Aerosmith, Queen и др.

Разкажи ни малко повече за първия и последния концерт, на който отиде.

Хм, първия не си го спомням, била съм малка, последния беше на Sting в София. Неповторимо изживяване! Професионализъм и класа, които нямат нужда от описание. Трябва да се види. За жалост покрай моите професионални ангажименти пропускам много събития, на които бих искала да отида.

ТОП 10 най-слушани песни през последната седмица

По необходимост това са траковете от дебютния ми солов албум  Tomorrow, който излезе на 15.11.2020 г. Покрай довършителните работи около албума, репетициите, премиерата и т.н., това е саундтракът на ежедневието ми в последните дни и седмици.

ТОП 5 най-слушани албуми през последния месец

Steven Tyler-We’re All Somebody from Somewhere

Evanescence – The Bitter Truth

Five Finger Death Punch – F8

Avenged Sevenfold – The Stage

Adrenaline Mob – Omerta
 

Ако можеше да опишеш себе си с песен, то тя щеше да е…

I’ll sleep when I’m dead – Bon Jovi

Хората не предполагат, че слушаш (група/изпълнител/стил)…

Fado

Музикалният стил/стилове/който/които никога не си харесвал е/са…

Диско, Хаус, Фолк

Коя е песента, която най-точно отговаря на настроението ти в момента?

Adrenaline Mob – Angel Sky