Вокалистът на легендарната пънк банда SOCIAL DISTORTION Mike Ness обяви, че е диагностициран с рак на сливиците първи стадий. Ето и официалното съобщение от негова страна:

„Смятаме, че животът ни ще се (и се) развива според плановете ни, но той винаги има начин да каже: „Не мисля така“. 

 В разгара на пре-продукцията ми поставиха диагноза рак на сливиците в първи стадий. Чувствах се достатъчно добре да продължа работата в студиото до самия ден преди операцията. С групата бяхме толкова надъхани да запишем тези парчета, които звучат наистина СТРАХОТНО!

Възстановяването от операцията е ежедневен процес, а след 3 седмици започваме лъчетерапия и това трябва да е последната част от необходимото лечение. Лекарите са сигурни, че след като завърша този курс, ще мога да започна процеса по оздравяване и възстановяване. Очакваме пълно възстановяване, което ще ми позволи да се насладя на дълъг и пълноценен живот. 

Сърцето ми се къса, че трябва да отложа лятното турне и издаването на този албум, но имам нужда от време, за да се излекувам напълно. Не мога да се отблагодаря на верните ни фенове, които търпеливо изчакват приключването на процесите. Въпреки, че ще отнеме малко повече време, ви обещавам, че ще го получите и ще надмине очакванията ви. 

Искам да знаете, че това, което преживявам в момента, ми отвори очите за изцяло нова борба. Знам, че мнозина от вас или ваши близки са минали през това и сърцето ми е с вас – тежкото преживяване ми позволи да разбера през какво сте преминали. 

Заобиколен съм от любов и подкрепа от приятелите и семейството ми и НАЙ-ВЕЧЕ от любимата ми съпруга и невероятните ми момчета (да не забравяме 3-те ни кучета и коте). БЛАГОДАРЯ предварително на всички наши фенове за НЕВЕРОЯТНАТА ви подкрепа и любов в момента.

ВСИЧКИ ние ЩЕ преминем през това заедно…“