Интервю с IMBECILE

IMBECILE е млада метъл банда от София. Групата се събира през лятото на 2019 г., когато пише първите си песни. На 29 октомври тази година момчетата издадоха дебютното си EP “Subnormality”. След броени дни е и промо концертът в София, в който ще се включат бандите LSD, DEADSCAPE и SAWBER. Подробности за “Subnormal” и първите стъпки на младите метъли може да прочетете в интервюто.

 

Здравейте, да започнем с неизбежното, особено предвид значението на думата – защо се кръстихте IMBECILE?

“I am just a worthless liar, I am just an…” Ха-ха-ха [цитат от “Sober” на TOOL– бел. ред.].

Вече бяхме направили няколко репетиции в този състав и на една от тях нашият барабанист Киро, който е мега зарибен на тема TOOL, ни предложи: „Пичове, imbecile звучи готино и запомнящо се, до някаква степен олицетворява всеки един от нас, аре да сме Imbecile!“

И си остана така, ха-ха.

В този ред на мисли, “Subnormality” е име на ЕР-то, но отсъства от траклиста, каква беше причината да се спрете на това заглавие?

По дефиниция думата има подобно, че даже същото значение като Imbecile. Та, в нашите мозъци, имайки предвид, че те липсват, “Subnormality е детето, родено от един имбецил – нещо, което е под нормалното, идиотско. С други думи идеално име за дебютно миниалбумче, спрямо нашите липсващи сиви органи.

Има ли общо послание в миниалбума, или са индивидуални неща за отделните песни?

Всяка песен да си знае гьола!

Разкажете ми за артуърка.

Поставихме тази задача на Джулиано Димитров от софийската банда DUMBFOUND. Той чу песните, казахме му името на миниалбума, избрахме си цветовата гама и от там нататък той пречупи всичко през неговата призма и така се роди и артуърка.

Скоро излезе лирик видео към “Cynical Imbecile”, в което има пърформънс кадри, кажете ми малко повече за него.

Това видео, както виждат всички най-вероятно, си го направихме изцяло ние със събрани кадри, снимани от приятели по концерти и кадри от процеса в студио “Audioslot”. Идеята на видеото е да покаже какво представляваме и освен това доста добре отговаря и на въпроса защо сме IMBECILE, ако се загледате. Направихме го lyric видео, защото “Cynical Imbecile е емблематична песен, която добре обобщава, с текста и мелодията си, зад какво стоим.

А каква беше причината да изберете този формат?

Дълго време се чудехме дали да запишем всички 10 песни от репертоара ни, но в крайна сметка се спряхме на тези 5, защото тях ги създадохме в този състав, в който стартирахме групата. Другите 5 песни са измислени от трима от сегашния състав и ги свирим единствено на живо.

През ноември ще представите ЕР-то пред публика, какво могат да очакват столичните фенове на промото?

На промото в клуб “Mixtape 5” , на 14.11 (неделя) може да очаквате от всичко по много. Изненади от нас и наши приятели.

Какво предстои за IMBECILE?

Очакват ни още клубни участия с куп различни групи из България, както и нови имбецилски композиции.

На финала ще задам въпроса, с който винаги приключвам интервюта – ако вие бяхте на мое място и можехте да си зададете един въпрос, какъв щеше да е той и какъв е неговият отговор?

Защо решихте да свирите точно такава музика?

Комбинирахме различните ни стилови вкусове в един общ, който допадна и на петима ни и се получи звука, който можете да чуете сега.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото