Деветият юбилеен Wrong Fest започва днес

Фестивалната програма на погрешния фестивал започва днес на сцена „Ядрото“ в Капана.
Там ще свирят Михаил Йосифов и Велислав Стоянов от 18:00 ч., като на мястото притежателите на билети ще могат да получат и гривните си за фестивала.
Официалното откриване пък е на 04.09. на Гребната база, където започва и същинската програма, с която можете да се запознаете по- долу.
Основната фестивална програма на Гребната база ще продължи и на 05.09., като съпътстващата ще бъде завършена на празника на „Съединението“ пред Библиотека Иван Вазов.
Билетите за фестивала са съответно по 33 лв за един ден и 44 лв за два дни.
Пълна програма можете да намерите по-долу, като и на www wrong-fest.com
Събитието е част от програмата на Пловдив – Европейска столица на културата 2019
Wrong Fest е алтернативен музикален фестивал, който представя авангардна и съвременна музика от целия свят.
Ще се проведе за втори път в Пловдив, като това е деветото издание от създаването му.
Wrong Fest беше единственият музикален фестивал, който се проведе през миналата 2020та година с платен вход.
Тазгодишното издание ще представи 14 банди, разделени на две сцени, иронично наречени Right и Wrong.
Фестивалът ще е двудневен – на 04.09. и 05.09., като е придружен и със съпътстваща програма, която ще продължи до националния празник 6-ти септември.
Мястото на провеждане е гребния канал, при кулата на финалния комплекс, на което ще можете да намерите главно музика и съпътстващите я напитки.
Програма:
04.09
Mind Trips
Šajzerbiterlemon
Спални Места
Nira
Strugare
Shortparis
Lalalar
05.09
Krekhaus
Seine
Mother’s cake
Pistamashina
Dub Fx
BrazzViLiDj
Gaye su Akyol
Описание на артисти
GAYE SU AKYOL – Съвпадението
„Ние сме като чайки, които приличат на морето
отиваме там, накъдето вятърът вее“
– Gaye su Akyol
Рядко можеш да намериш любим изпълнител, чиито партньор в любовния живот да се окаже също толкова интересен. Тази година ще съберем псхиделичното мъжко и психеделичното женско, което неминуемо ще доведе до климакс на усета.
Gaye su Akyol е класическа вече турска група с неголяма, но интересна история. Вокалистката, на чието име е кръстена бандата, е социален антрополог и дъщеря на страхотен турски художник. Това може да се види ясно в текстовете и музикалния подход. В творчеството ѝ/им темите за човека, света, въображението, сънищата и митовете са водещи. Светът е гъвкаво понятие, а любовта е основният двигател на целия керван.
DUB FX
Улично изкуство, улично изкуство, улично изкуство.
Бен, който имаме чувството, че всички сме виждали. В ръцете на момчето, което върти пой на Джумая или Народен, в очите на уличните музиканти, в стъпките на танцуващите около тях.
Бен е създал една култура, която е дефиниция на това да живееш в съвременен град. Цялата музика да е моментна ситуационна и да зависи също толкова от гледащите, колкото и от правещите.
Любопитно е как един австралийски отшелник става синоним на ърбан култура, но животът е низ от случайности, много от които искрено забавни.
LALALAR – Случайността
Лалалар съдържат втората половина от двойката изпълнители на този фестивал.
Невероятна е музиката, която тримата истанбулчани създават. Това е най-лесният и някакси най-честен начин, по който може да бъде описана. Няма големи пространства, величественост и други вископарни неща. Тази музика – тя е просто супер яка и не може да те остави безразличен.
Това е и причината Лалалар, група която свири стил музика, който звучи като името ѝ да е такъв ценен момент в Wrong Fest. Това е и единствената причина те отново да са с нас. Ако искаш преживяване – то пусни си Лалалар. Нашата препоръка е Hata Benim Gobek Adim (Да греша е малкото ми име).
Shortparis – Случайността
Няма да е преувеличено, ако кажем, че Шортпарис са руския еквивалент на Лалалар. Същевременно Русия си има своите особености, които са надраскали лицата на гологлавите младежи от авангардната банда и безкрайно са повлияли на тяхната музика.
Шортпарис наподобява повече на религия, култ. Всичко от естетиката, през езика, до мелодиите и клиповете представлява една хомогенна маса, която се гъне, докато не оформи един свят от сивота, студ, страх, агресия и безповодна красота. Няма майтап, Шортпарис са голяма работа. .
СТРУГАРЕ
„Аз мога да му се отдам, смятам да го споделя“
Времето тече винаги срещу нас, да се пуснеш по течението е невъзможно. Затова единствената адекватна стратегия е с голи гърди да посрещаш ударите на живота. Малко неща в българската музикална сцена изразяват това по-добре от Стругаре. Изпънати жили и голи гърди.
Seine – Случайността
Бивша Югославия е земя на мъката и нейната действителност е родила красота, сравнима само с разделянето на семейства. Пуснете си Seine и се дръжте здраво, защото е твърде много понякога.
Спални Места – Съвпадение
Важно е да се знае, че на този свят нищо не е сериозно и нищо не е фатално, а само така ни се струва. Спални места са музикалния еквивалент на предното изречени и антидотът срещу отровата на деня.
BrazzViliDj – Случайността
Много рядко добрите инструменталисти са и добри музиканти. Следващото изречение и сами можете да го предположите. Само си отбележете този състав кога излиза на сцена, поръчайте си джин, другото е лесно.
Mother’s cake – случайността
Когато излязът Mother’s Cake на сцената – изчакайте двайсет минути и започнете да оглеждате хората около вас. Ще намерите толкова свободни и вдъхновени погледи, колкото са ви нужни за години напред. Това е музиката на ума.
NIRA – съвпадение
Хубавата музика създава хубава музика, защото често прави в лицето две огромни дупки от които извира вода с месеци, а понякога и години. Тази вода пълни езерата на вдъхновението, в които човешкият ум се къпе. Когато бъде достигнат приливният момент, тогава се ражда свободата на изразяване.
Pistamashina – съвпадение
Попитахме ПИSTAMAШINA какво ще представят на Wrong Fest 2021, нo ПИSTAMAШINA не ни отговориха.
Mind Trips – случайността
Дълбока нощ в някой град, пропит с отразена светлина. Пътуването е бавно и поглъщащо. От радиото на колата звучи мелодия. „Най-накрая“ – си казваш – „нека музиката никога не спира“. Това е пътуването на ума.
Krekhaus – Съвпадение
Арогантност, пиянски двубой, плюнки по непознати, грозна любов, миризма на стари дрехи, молци и препарат за чистене на под. Музиката на Крекхаус съживява носталгията към рокенрол годините, но такива каквито си ги представяме, че са били. Те също си ги представят добре и също така ги играят добре.
Sajzerbiterlemon – Съвпадение
Желязното отроче на плачещата Югославия. Шайзербитерлемон са група, родена под мостовете на Белград и зачената в кучешкия лай на Калемегданските сираци. Пост-пънк е, кво да е, бил ли си в Белград? И пост панкери су панкери.
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото