QUEEN OF DISTORTION е сравнително нова група от Германия, но музикантите, които я основават са от онова поколение, което през 90-те години на миналия век е създавало историята на метъла.

Основана през 2018 година, от 5 бивши членове на групи, които вече са били част от сцените из цяла Европа и Южна Америка, QUEEN OF DISTORTION е front woman метъл група от Германия, чийто жанр донякъде се определи като смес от различни рок и предимно метъл жанрове. Цялостната конструкция на музиката им принадлежи към истинските, самородни метъл влияния с някои странични, преплетени прогресив елементи и достига до красиви, мелодични китари, каквито бихте открили в пауър метъла.

QUEEN OF DISTORTION е открояващо се име за групата. От една страна, „Distortion“ е вокална техника, която се практикува и представя добре от тяхната вокалистка и фронт дама Chris. От друга страна „The Queen“ е измислен герой на история, която продължава от албум на албум. Историята е достъпна само в книжките към техните дискове, добър повод да си купите музика на истински носител.

Тъй като групата е front woman с груб и напорист глас, QUEEN OF DISTORTION е класическият набор от вокали, барабани, бас и 2 китари, което е почти парфектната комбинация за покриване на широкия спектър стилови влияния. Подчертани барабанни, басови линии и тежки китарни рифове заедно със строфи и припеви правят музиката им забавна за публиката.

Цялата опитност на групата може да бъде описана накратко с над 2000 шоута, публика от 10 до 35 000, собствено студио. Някои може да ги обявят за „изтъркана метъл група“, но различните им влияния добре се усещат във всичките им композиции.

След едно ЕР и лайв албум, дебютният пълноформатен албум на QUEEN OF DISTORTION ще излезе на 2 юли чрез Green Bronto Records и ще носи заглавие „Checkmate!“. Първите два сингъла от него могат да бъдат закупени тук.

Сингълът „Nightmares“ можете да видите и чуете във видеото. Официален сайт