Ъндърграунд фестивалът TONES OF DECAY имаше успешна премиера миналата година. Тази година афишът нарасна от девет на тринадесет банди, така че фестивалът, на който са гостували артисти не само от Европа, но и от САЩ, Канада и Австралия, ще бъде разпределен в два дни. Тринадесет опустошителни банди от седем държави ще свирят на фестивала, който ще се проведе в средата на септември. Някои от тях ще летят до Прага през океана, някои от тях ще се съберат ексклузивно за втория TONES OF DECAY.
Такъв е случаят с финландските погребални doom метъли TYRANNY. SIEGE COLUMN от Ню Джърси също ще изнесат ексклузивно шоу с техния праисторически деструктивен метъл и това ще бъде първото им появяване в Европа. Всичките тринадесет банди са обединени от любовта към традицията и корените. Но тяхната преданост към първичната същност и старата школа включва много повече от припомняне на миналото и обожание от началото на 90-те.
В недрата на MeetFactory в Прага (CZE) ще се носят застояли мелодии, прославящи разпадане, трошащи костите ритми и нечовешко сумтене. Преди всичко това ще бъдат два дни празнуване и прославяне на Death метъла.
Капацитетът на фестивала е 500 билета, датата на фестивала е 15-16 септември 2023 г.

Билети: https://tonesofdecay.bigcartel.com/product/two-days-ticket
Събитие във Фейсбук: https://fb.me/e/30F13ooGX

Афишът:

RIPPIKOULU
SIEGE COLUMN – exclusive show, for the 1st time in Europe
CORPSESSED
TYRANNY – reunion show exclusively for the Tones of Decay
OF FEATHER AND BONE
SEDIMENTUM
GUTLESS
LIE IN RUINS
AUTOPHAGY
STRYCHNOS
CHAOTIAN
CLAIRVOYANCE
MORDLOCH