Втори сингъл от предстоящия албум на HELHEIM

На 29 октомври HELHEIM ще се завърне отново с „WoduridaR“, единадесетия пълноформатен албум на групата, и този, който е завръщане към корените, които групата е поставила преди почти 30 години. Три десетилетия, през които HELHEIM станаха известни като група, която обрисува своето скандинавско наследство с автентичност и почтеност, които толкова често липсват днес.

Като представяне на толкова очаквания албум, Dark Essence Records издадоха още един сингъл от „WoduridaR“, като този път избраха композицията „Forrang for fiende“, за която групата каза следното:

„Текстовете за „Forrang for fiende“ (Преднина за врага) са по-зловещи и са изхвърлени по такъв начин, че перфектно илюстрират чувствата на мизантропия към човешката раса. Музикалният подход е директен HELHEIM с нотка на рокендрол нагласа. Всички гарнирани с мрачни стихове и монументални припеви.“

Що се отнася до самия албум, „WoduridaR“ позволи на HELHEIM да изследва по-далеч областите, които групата намери за най -интересни в предишните си две издания, използвайки агресията на „LandawarijaR“ от 2017 г. и разширявайки атмосферата и мелодиите, както и използването на чисти вокали, представени в „Rignir“ от 2019 г.

Самото име „WoduridaR“ е староскандинавска дума, която може да се преведе като „Дивият ездач“, а линиите могат да бъдат изтеглени директно между заглавието на албума до многото имена и значения на Один. Това обаче не е концептуален албум, като песните са независими една от друга и всяка е свободна да разкаже своя собствена история.

Това все пак е албум, който обобщава легендарната кариера на HELHEIM, защото, преминавайки през целия „WoduridaR“, феновете ще разпознаят елементи от всички предишни албуми на HELHEIM, както обяснява групата:

„С „WoduridaR“ се върнахме към суровостта и парадигмите на „LandawarijaR“, с експлозивни мелодии със среден темп, които имат емоционален рефрен, който призовава северните пламъци. HELHEIM никога не се колебае, HELHEIM никога не се предаде.“

“WoduridaR” е записан от Bjørnar E. Nilsen от VULTURE INDUSTRIES в студио Conclave & Earshot в Берген. С обложка на Tom Korsvold. Плануван да излезе чрез Dark Essence Records на 29 октомври, “WoduridaR” ще бъде наличен на CD, Double Silver LP, и в дигитален формат и вече е наличен за предварителна поръчка на:

Webshop: https://darkessencerecords.no/kar218-helheim-woduridar/
Bandcamp: https://helheim.bandcamp.com/album/woduridar

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото