Втори сингъл и видео от METALLICA

В края на миналата година Metallica шокираха света на рока и метъла с първата си нова песен от шест години,  с  Motörhead-ското „Lux Æterna“. Водещият сингъл от предстоящия им 77-минутен албум с 12 песни, 72 Seasons, завръщането, предизвикано от NWOBHM, намекна за неща от старата школа, които предстоят, но днес ) хеви-метъл титаните отново надигнаха глави с втория сингъл от 72 Seasons, „Screaming Suicide“, който се опира малко повече на подхода на средното темпо и  съвременната Metallica.
72 Seasons излиза на 14 април 2023 г. чрез собствения Blackened Recordings на групата.

Албумът е продуциран е от Greg FidelmanJames Hetfield и Lars Ulrich и трябва да излезе на 14-ти април 2023 г.

„Screaming Suicide“  се отличава от предишните тракове на групата, разгръщайки чувствителната тема за самоубийството. Текстовете на Hetfield и продукцията на 72 Seasons напомнят на ранното хеви метъл звучене на американските легенди.

„Намерението ни със „Screaming Suicide“ е да разкажем за мрака, който чувстваме и държим вътре в себе си. Не трябва да отричаме влиянието на негативните мисли върху менталното ни здраве. Ако това е човешко преживяване, трябва да се научим да споделяме за него. Вие не сте сами“, казва фронтменът James.

Официалният видеоклип към „Screaming Suicide“ е режисиран от Tim Saccenti.

James Hetfield казва следното:

„72 seasons“ е базиран върху концепциятаче нашите родители са ни казали „кои сме всъщност“ – непрекъснатото изучаване на тези основни вярвания и как те влияят на възприятието за света днес .

Голяма част от нашия опит в зряла възраст е възстановка или реакция на тези преживявания от детството. Затворници на детството или освобождаване от тези епохи на връзките, които носим“ .

Заедно с новия албум, Metallica обявиха и световно турне. То е озаглавено M72 и ще премине през 2023-та и 2024-та година. Обиколката включва два концерта във всеки град, но групата е измислила да ги превърне в No Repeat Weekend, тоест това ще са два последователни концерта в един и същи град, но с напълно различни сетлисти и подгряващи състави. Турнето започва в Амстердам през месец април, преди поредица от концерти в Америка. M72 ще се отличава с впечатляващ сценичен дизайн, с двудневни пасове и такива за цялото турне, както и с билети с отстъпка за фенове под 16 години. Двудневните билети ще бъдат пуснати в продажба в петък, 2-ри декември, заедно с предварителната поръчка на 72 Seasons на винил и CD.

Част от приходите за всеки продаден билет ще отидат за фондацията на групата All Within My Hands (AWMH), основана през 2017 г. Усилията на AWMH са фокусирани върху подпомагането и обогатяването на живота на общностите, които подкрепят Metallica.

ТРАКЛИСТ:

 1. 72 Seasons
 2. Shadows Follow
 3. Screaming Suicide
 4. Sleepwalk My Life Away
 5. You Must Burn!
 6. Lux Æterna
 7. Crown of Barbed Wire
 8. Chasing Light
 9. If Darkness Had a Son
 10. Too Far Gone?
 11. Room of Mirrors
 12. Inamorata
 1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 2. Коментари за тази публикация
В началото