Шведската блек метъл група NIGHT CROWNED, в чийто състав можете да чуете бившия барабанист на Dark Funeral, Janne Jaloma ще издаде вторият си албум на 9 юли чрез Noble Demon. Той ще носи заглавие „Hädanfärd“.

Приветстван от критици и фенове като едно от най-добрите издания на годината, Night Crowned превзе екстремната сцена бурно с дебютния си студиен албум „Impius Viam“ (2020, Noble Demon). Групата се състои се от бивши и настоящи членове на легендарни групи като Dark Funeral, Nightrage и Cipher System и с музикална визия, колкото ясна, толкова и преследваща и обезпокоителна. Групата създава с последния си албум внушителна творба, пълна с ярост, меланхолия и чисто унищожение , предлагайки истинско пробуждане на изпадналите в летаргия звуци от най-влиятелните скандинавски групи и шедьоври на 90-те.

Без да показва признаци на забавяне и дори докато текущото издание се разпространява по целия свят, групата започва да работи по своя дългоочакван следващ запис, озаглавен „Hädanfärd„. Тематично вдъхновена от разказ на вокалиста K. Romlin, който се справя със среща със смъртта и по време на интензивния демо-процес на групата е разработена далечна концепция за скорошния албум. Носещ дълбочината на 9 атмосферични песни и подкрепен по ярък начин от индивидуално, записани интерпретации и обяснения на K. Romlin, „Hädanfärd“ е адски, мрачен монолитен албум, който най-вероятно ще види Night Crowned да се покаже като една от най-добре пазените blackened death metal тайни на шведите.

За фенове на Dimmu Borgir, Immortal, Emperor, Behemoth, Dark Funeral.

Траклист:

1. Nattkrönt
2. Rex Tenebrae
3. Fjättrad
4. Ett Gravfäst Öde
5. Hädanfärd
6. Gudars Skymning
7. Människans Förfall
8. Grått & Ödelagt
9. Enslingen