The Noise FiguresНа 25 март по покана на Rawk’n’Roll съвместен гиг ще направят гръцкото рокенрол дуо The Noise Figures и българската neo-psych сензация Comasummer. Събитието ще се проведе в клуб Live & Loud, като това ще бъде първият концерт на Rawk’n’Roll в най-новото лайв веню в София.

The Noise Figures са гаражно рокенрол-дуо от Атина, създадено през 2012 от George Nikas (барабани, вокали) и Stamos Bamparis (китара, вокали). До момента имат издадени едно EP и два дългосвирещи албума, вторият от които – “Aphelieon” – излезе в края на септември миналата година. Лайв изпълненията им са изключително енергични и шумни, нещо в което успяха да се убедят всички, посетили първия им концерт в София през април 2015.

Ако за Comasummer кажем, че са българската neo-psych изненада от последната година, няма да излъжем ни най-малко! Момчетата издадоха дебютното си EP “Out Of The Sun” през 2015 и успяха заслужено да влязат в не една и две Best Of 2015 класации. През настоящата 2016 Comasummer ще бъдат изключително заети, като им предстоят участия на Fuzzstastic Planet Fest и Wrong Fest, а същевременно работят и по датите за първото си самостоятелно балканско турне. Имайки предвид натоварения им график, от Rawk’n’Roll сме изключително горди, че групата прие поканата ни да бъде специален гост на концерта на The Noise Figures.

 

25 март се пада петък, което е още един положителен щрих към очертаващата се прекрасна рокенрол картина, която ни очаква, а подробности за начален час и цена на билети ще последват съвсем скоро.

 

The Noise Figures

Facebook

Bandcamp

 

Comasummer:

Facebook

Bandcamp