Виж професионалните видеа на участниците в “Музикален Акселератор” 2022

Готови са всички професионални студийни записи и музикални видео клипове на участниците в тазгодишното издание на програмата за подкрепа на талантливи български банди и изпълнители “Музикален Акселератор”. През 2022 г. за участие в нея бяха селектирани 14 групи и творци, а за втора поредна година форматът получи подкрепата на Програма „Култура“ на Столична община. Корпоративен партньор на инициативата пък е Nexo, които ще подкрепят създаването на първия български NFT сингъл – както с видео, така и аудио съдържание.

Музикален Акселератор” е инициатива на RockSchool и тази година даде възможност на 14 групи и изпълнители да запишат своя авторска песен и видеоклип към нея в Urban House Studio. Допълнително всички участници получиха менторска подкрепа и се включиха в еднодневен семинар за бизнес умения, където научиха ключови и съвременни начини за правене на музика и популяризирането ѝ.

“Въведение в музикалното продуциране”, “Какви са различните видове права в музиката?”, “Музикалният бизнес и екосистема” бяха сред темите на семинара, по време на който лекторите споделиха с участниците в “Музикален Акселератор” безценен професионален опит. Сред презентаторите бяха Боян Бояджиев, Радослав Лозански (Hayes & Y), Борис Малеванов (Stereofox) и Мартин Михайлов. Темата “Колективно управление на сродни права” представи Веселин Георгиев от ПРОФОН. За NFT в музикалния контекст пък говори екипът на Nexo – партньор на събитието.

Парчетата на участниците в “Музикален Акселератор” са резултат от огромния им талант и работата с професионалисти. Така младите изпълнители успяха да натрупат не само знания, но и реален продуцентски и студиен опит, с което се стремим да подпомогнем професионалната им музикална дейност. Защото това не е просто конкурс, а един от начините, по които RockSchool подкрепя развитието на младата музикална сцена.

Част от изпълнителите и техните парчета, записани и заснети професионално през 2022-а година, са:

Ralitsa – A man indeed

Kristina – На покрива на града

Изгубено момиче – Борислава Янева

Truth Be Told – The Day that never happened

NONSENSE – How Love

Ivo Icehard – Singularity

За RockSchool

RockSchool е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по

китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти. Ние развиваме музикалното

образование и култура в България и предоставяме иновативни възможности за развитие за

всички, които искат да израснат в сферата на музиката.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото