Within the Ruins са стилна метълкор банда от Уестфийлд, Масачузетс. В момента те са едни от най-видните представители на sumeriancore течението, наречено така заради лейбъла Sumerian Records. За добро или лошо тези студия вече не продуцират метъл музика и онези, които са успели да дадат старт на музикалните си опити там, бавно, но сигурно залиняват. Само че има едно ‘но’. НО групи като After the Burial пробиват убедително, тези от соя на Within the Ruins – също.

Леките мелодии на масачузетските младежи продължават да се развиват в четвъртия им албум, Phenomena. Него го е мътила звукозаписната компания E1 Entertainment и по график той трябва да се излюпи на 22. юли. Единадесетте песни в него са с обща дължина от около 50 минути, а откриващата Gods Amongst Men можете да чуете по-надолу.


1. Gods Amongst Men
2. The Other
3. Calling Card
4. Hegira
5. Ronin
6. Enigma
7. Clockwork
8. Eternal Shore
9. Dark Monarch
10. Sentinel
11. Ataxia III

Историята на WtR започва през 2009, когато Kevin McGuill, барабани, Jon Grandе, вокали, Klye Marcoux, китари, Madison Roseberry, бас и Joe Cocchi, китари издават първия за бандата пълнокръвен албум Creature. Година по-късно тяхното създание се изражда в Invade, вече с почти изцяло подменен състав – Tim Goergen замества Jon, Kyle отстъпва струнното си оръдие на Jay van Schelt, a басът попада в ръцете на Mike Beaujean. От петима, бандата намалява до четирима души през 2013, белязана от появяването на Elite, идването на басиста Andrew Tate и напускането на Jay. Историята им е в развитие – дано Phenomena да е също толкова запомнящ се, колкото името си.