Последният албум на американците ChastainSurrender to No One – е завръщане към корените. В него оригиналният състав на групата отново се възстановява и то не как да е, а с вокалите на Leather Leone и баса на Mike Skimmerhorn. Барабанните партии пък са поверени на Stian Kristoffersen (Pagan’s Mind, Firewind).
Китаристът David T. Chastain казва:

Leather и аз започнахме там, откъдето бяхме приключили, сякаш времето е спряло след турнето For Those Who Dare. Работихме по този материал близо година и ни беше страшно трудно да изберем кои от песните да включим. Целта ни беше да сме, от една страна, в старите славни дни, а от друга – да гледаме напред. Stian и барабаните му ни помогнаха да осъвременим звученето. Смятам, че Leather е същата онази вокалистка, която беше и преди. Съдейки по Keep It True, тя все още има всичко необходимо, което сцената изисква. Чувствам, че Surrender to No One си пасва идеално с предишните албуми, които сме правили с нея.

Leather пък допълва:

След отсъствието ни през последните години, заглавието като че ли казва всичко! Намирам го за класически Chastain. Несъмнено са включени много нови идеи, животът се променя, ние растем, и въпреки всичко това е чиста проба Chastain!

Наскоро имахме възможността да говорим с Leather Leone. Тук можете да видите какво сподели певицата.
Surrender to No One излезе на 19. ноември.