Както вече писахме, финландските хеви рок майстори LEVERAGE са готови с новия си албум. „Above The Beyond“ ще излезе на 15-и октомври благодарение на Frontiers Music Srl. Дискът е наличен за предварителни поръчки тук. Сега групата пусна пореден сингъл от предстоящата творба – „Starlight“, който може да чуете по-долу. Ето какво казва относно предстоящото издание китаристът на бандата Tuomas Heikkinen:

„Ние сме хеви рок банда. Нашата музика е повлияна от 70-тарския рок и метъл. В новия ни запис това наследство е по-силно и ясно изразено от всякога. Песните са пълни с всички характерни елементи – китари, рифове, припеви, хорове и сола. Това, което прави звука ни наша запазена марка, е смесването на сянка и светлина, просто и сложно, старо и модерно. И се надявам, че сме успели да изгладим този подход с настоящия ни състав.

Горд и щастлив съм с всичко, което някога сме направили. Но по някакъв начин този албум е специален. Усещам, че в музикално отношение сме завършили цикъла. Усещам много вибрации от дебюта ни ”Tides” само 20 години по-късно. Всичко е свързано с музиката, да не я ограничаваш от рамки, да не експлоатираш определена територия или да правиш крачки встрани.“

LEVERAGE се появяват на музикалната карта през 2006 г. с независимо издадения дебютен албум ”Tides”. С комбинацията от симфоничен метъл и мелодичен хард рок с прогресив елементи, бандата заявява своето присъствие на сцената и подписва с Frontiers Music srl за издаването на втория им албум „Blind Fire“ (2008). За следващия дългосвирещ запис „Circus Colossus“, излязъл през 2009 г., бандата се мести под крилото на Universal/Spinefarm. Малко след това групата се разпада, оставяйки феновете жадни за още тяхна музика. 

През 2018 г. LEVERAGE се завръщат с нов състав, включващ вокалиста Kimmo Blom (ex-URBAN TALE, RASKASTA JOULUA) и китариста Mikko Salovaara като изцяло нови членове. Първо на пазара се появява мини-албумът „The Devil’s Turn“, а след това и дългосвирещият запис „Determinus“. Бандата демонстрира, че все още е в състояние да твори в широки стилови граници. Отново, не просто пауър метъл, AOR или траш. Просто страхотен хеви рок със завладяващи мелодии. Същият резултат се наблюдава и в новото издание „Above The Beyond“. 

Съдържание:

„Starlight“
„Emperor“
„Into The New World“
„Do You Love Me Now“
„Angelica“
„Under His Eye“
„Falling Out Of Grace“
„Galleria“
„Silence“

LEVERAGE са:

Kimmo Blom – вокали
Mikko Salovaara – китари
Tuomas Heikkinen – китари
Sami Norrbacka – бас
Valtteri Revonkorpi – барабани
Marko Niskala – клавишни