Шведската блек метъл група SVEDERNA бележи своето завръщане на 28 август с новия си албум „Härd“, включващ десет блестящи композиции върхов блек метъл, изпълнени с тяхната яростна смесица от сурова агресия и силни мелодии. Както винаги всемогъщият риф е основната фокусна точка, като всеки следващ превъзхожда предходния, създавайки поразителна метална сплав. Заглавието на албума се превежда като „Сърце“ и символично означава свещено място, където всичко се стопява и остава само истината.

За трети път записите и продукцията се случват в отдалечената пустиня на родния им Värmland, Швеция с дългогодишния им сътрудник Lars Robin Larsson Asp. Албумът е изкован през една февруарска седмица на 2020г. с правилото за поддържане на органичен, суров и ясен звук, оставяйки песните да говорят за себе си с чувството за повелителност и жизненост.

С добавянето на постоянен басист Simon Frödeberg Karlin, SVEDERNA напълно затвори кръга с четирима инструменталисти, които влагат своята върхова компетентност в писането и изпълнението на музика за групата. Създаден с чувство за безвремие и това силно ядро като начало, „Härd“ е резултат от всеотдайност и увереност, пренасяйки групата и нейната музика в нови музикални полета. Докато се разширява дълбоко в блек метъл основата, групата има стръмни непредсказуеми и омагьосващи аранжименти на песни с умопомрачителен ефект, заключвайки слушателите в стена от звук.

За да пропътувате по-далеч в страната на „Härd“, обложката на албума и илюстрациите са създадени от визуалния артист Björn Underek Lidberg в близко сътрудничество със SVEDERNA.

„Härd“ ще бъде издаден в CD и цифров формат чрез Carnal Records на 28 август, като изданието на винил е планирано по-късно през годината.

Lineup:

E. Weinestedt – китари
S. Frödeberg Karlin – бас, китари
J. Holmberg – вокали
A. Thunarf – барабани, китари

Предварителна поръчка (CD, Digital):

https://svederna.bandcamp.com/album/h-rd
e-mail: carnalrecords@hotmail.com

Официални ресурси:

– Svederna –
http://www.svederna.se
https://www.facebook.com/svederna.garde
https://svederna.bandcamp.com

– Carnal Records –
http://www.carnalrecords.com
https://www.facebook.com/Carnalrecords.sweden
https://www.instagram.com/carnalrecords
https://carnalrecords.bandcamp.com

Официално видео към първия излязъл сингъл „Folkets Blod“ можете да видите по-долу.

Обложка и трак лист:

1.Den arkaiska rötan
2.Folkets blod
3.Skuld och vita knogar
4.Förtigen
5.Niðr
6.Tempelhärd
7.Sanndrömmar om evigt lidande
8.Urkvedsljuset
9.Varsel
10.Androm till skräck och varnagel