Френската готик-рок / ню уейв банда Soror Dolorosa работи по нов албум. Наследникът на излезлия през 2017-та година „Apollo“ ще носи името „Long Way Home“ и трейлър към него можете да гледате долу.

Бандата споделя: „Скъпи приятели, със сърце пълно с надежда, обявяваме, че нашият нов албум е в процес на работа и ще излезе през 2021-ва година. Тези странни временна със сигурност са растяща промяна вътре в нас, във време на изолация, те подтикват животът ни към най-съкровената му същност.

Подготвяме пламенен нов албум на Soror Dolorosa, за да отпразнуваме повече от всякога красотата на живота и да илюстрираме още веднъж, че истинската красота е каталептична смес от сенки и светлина, окъпана с неустоими вледеняващо топли усещания. В това си приключение, установихме изцяло ново звучене, силно отработено от скъпия и талантлив David-Alexandre Parquier и с помощта на мощна дръм-машина, която да въздигне ритъма до звездите, под Млечния път. Нека се срещнем от другата страна на луната, на бреговете на истината, съдбата и страстта.

Специални благодарности на François Guyo за видеото и на Château H, че бяха наш домакин.

Нека този дълъг път ви отведе обратно у дома.“

Албумът ще излезе под флага на Prophecy Productions.