Още един велик траш метъл албум става на 30 тази година – не коя да е, а втората студийна творба на DARK ANGEL„Darkness Descends“! Това е първото издание на американците, в което участва славният ударник Gene Hoglan и последното, в което вокалист е Don Doty. Освен това творбата се смята и за едно от най-важните произведения в траш метъл стила, които някога са били създавани. Какво още можем да кажем?

band Създаването на „Darkness Descends“ никак не е било лесна задача. Първоначално бандата е трябвало да отиде в Music Grinder Studios, за да го запише, след това да го миксира в Mad Dog Studios и накрая да го мастерира в Capital Studios. За целия процес много е помогнал продуцентът Randy Burns. Записът започва с един от най-яките рифове, за които олд скуул почитателят може да се сети, и всяка песен е една стъпка по-близо до мрака, който DARK ANGEL се опитват да сътворят. И успяват! Заглавната песен разказва за героите, познати като мрачните съдии от серийния комикс „Judge Dredd“ – дори в текста се съдържа известният афоризъм: „градът е виновен, престъплението е живот, наказанието е смърт“. В песента „Black Prophecies“ пък се разправя за известния пророк и астролог Нострадамус, а в закриващото парче „Perish In Flames“ се пее за ядрения апокалипсис, който ще настъпи някой ден. Рифовете, солата, китарите… абе, всичко изсвирено на струни в албума, е удоволствие за слуха, не само защото е записано с невероятна скорост, но и защото е продуцирано до съвършенство. Басистът Mike Gonzalez така и не свири в „Darkness Descends“, въпреки че името му се споменава в диска. Реално басът е записан от Rob Yahn, който напуска групата веднага след като са приключили работа по албума. След като бива издадена, творбата получава много положителни оценки и отзиви, а DARK ANGEL се превръщат в една от водещите банди на калифорнийската траш метъл сцена.

 Най-добре ще е за всеки незапознат с групата веднага да прослуша албума и да научи какви наистина удивителни и изпълнени с енергия музиканти са били DARK ANGEL. Ако това се хареса на слушателя, той не трябва да се зачуди и за миг дали да чуе и другите творения на бандата. Определено няма да съжалява!

Списък с песни и обложка:dark-angel-darkness-descends-blue-black_b2_564f6b6a2a6b220ba4e04a3f

01. Darkness Descends
02. The Burning of Sodom
03. Hunger of the Undead
04. Merciless Death
05. Death is Certain (Life Is Not)
06. Black Prophecies
07. Perish in Flames