wacken

Поради зачестилите терористични атаки и поради скорошната атака в Германия по време на фестивал в Ansbach, Wacken Open Air 2016 затяга мерките за сигурност. Около 80 000 метъл фенове се очаква да потеглят натам през следващата седмица. Ето официалното обявление на организаторите:

„Скъпи метъл фенове, в светлината на настоящите събития, операторите на фестивала и органите по сигурността са решили да забранят всички раници и чанти в зоната на събитието, поради съображения за сигурност. Това включва и (т. нар.) Full Metal Bags. Зоната на събитието включва: Wackinger Village, Wacken Center, Wacken Plaza, Metal Market, Beer Garden и прилежащата земя (карта тук).

 

Чанти за колан и познатата сгъваема бутилка вода от Full Metal Bag са все още разрешени. Можете да оставите багажа и ценностите си в хранилищата в непосредствена близост до входове А и В. Моля, маркирайте всички чанти и раници със своя мобилен номер и своето име. Вярваме във вашето разбиране. Тази мярка е в услуга на цялостната безопасност. Очакваме един страхотен и не дъждовен W:O:A – нямаме търпение да ви приветстваме отново!
Thomas Hess (мениджър събитие) и W:O:A Crew.“