dire_straits_experienceНа 21 март от 20:00 за първи път в България пристига The Dire Straits Experience – супергрупа, която включва оригиналните членове на Dire Straits – легендарния саксофонист Chris White и виртуозния барабанист Chris Whitten.

Концертите на групата се разпродават за броени дни по целия свят, а в началото на 2016г, бандата ще бъде на турне из Европа. Преди датата си у нас, те ще зарадват феновете на Dire Straits във Великобритания, Холандия и Белгия. Феновете на Dire Straits ще имат щастието да се насладят на този великолепен спектакъл в Русе в зала БУЛСТРАД АРЕНА.

Преди 35 години дебютират началните акорди на Sultans Of Swing и светът се запознава с един невероятен китарист и автор на песни в лицето на Mark Knopfler – ражда се музикалната вселена на „Dire Straits“.

Бандата се раздели преди повече от 20 години, но ни завеща каталог с някои от най-великите композиции и музикални изпълнения в рок историята. Славата им продължава да расте: продажбите от над 120 милиона албума нараства непрестанно, докато младите фенове тепърва откриват музиката и се присъединяват към впечатляващия брой последователи на бандата.

Сега феновете на „Dire Straits“ имат уникалната възможност да чуят на живо неподвластните на времето и болезнено красиви песни на бандата. Едно незаменимо изживяване за милионите фенове, докоснали се до музиката на една от най-великите групи за всички времена!