Когато преди по-малко от година чух за Violentory, реших че някой се бъзика с мен. Беше прекалено хубаво, за да е истина. Смело мога да твърдя ,че няма родна банда, която пише песните си в тази стилистика. А тя е….тя е….,ами тя е–предавам се…Клишетата тук не важат, а дванадесетте песни от „Тheory of Life” спокойно могат да бъдат описани с една единствена дума, съвпадаща със заглавието на последната песен от албума- „Xperimental”.

В тавата всеки метъл-фен  ще открие по нещо за себе си, а да сравняваме песните, текстовете и отделните рифове с познати неща и да правим асоциации с любимите ни известни западни групи  не бива. Просто пуснете диска и се потопете в атмосферта на музиката, чудесните идеи и постройки отначало докрай. Защото си заслужава всяка една секунда, всяка една изсвирена нота. От цялата творба на тези изключително ведри и лъчезарни момчета лъха невероятен професионализъм -както от структурата и постановката на композициите, записа и мастеринга на „Тheory of Life” , така и от индивидуалните качества на музикантите. Двойни китарни хармонии се редуват с прекрасни клавирни пасажи, ритъм-секцията реди  на места  насечени моменти  с огромна прецизност, а  вокалните изпълнения са изключително разнообразни -като се започне през височини, които рядко могат да се чуят в запис на БГ група, през типично трашо-детски моменти, че дори и блек- вокали.

Така описан, „Тheory of Life “ изглежда  „…нещо , като нищо на Света„. Там обаче се крие и чарът му -в многообразието. А какво по-голямо признание за класата на бандата от бисовете по концертите им – публиката иска още и още…от авторските им парчета. Не кавъри. Кажете ми колко пъти по време на  живо изпълнение на родна банда сте ставали свидетели на нещо подобно? Определено е рядкост, на която могат  да се радват малцина  крайно талантливи юнаци . А Violentory  без съмнение са такива.

Побързайте да чуете тяхната музикална трактовка за “Theory of Life”. Ще забравите  за всички останали…

Оценка 10/10

Промоцията на албума на “Theory of Life”  ще se се състои на 09.03.2013 в клуб „Vintage 33“ –гр. Варна.

Официална информация за събитието във Facebook :

http://www.facebook.com/#!/events/450627748323683/?fref=ts

Moжете да поръчате албума на violentory@gmail.com.

Официален канал на Violentory в Youtube :http://www.youtube.com/user/ViolentorYOfficial