THE OFFSPRING издават нов студиен албум

„С всеки наш албум, искаме да предложим нещо ново“, казва Декстър Холанд, вокалът на THE OFFSPRING

“DAYS GO BY” e новият студиен албум на пънк-рок бандата The Offspring, чиято ексклузивна премиера в САЩ е на 26 юни, а премиерата за България -11 юли 2012 (сряда) oт Вирджиния Рекърс/Sony Music.

The Offspring  са готови с деветия си студиен албум, озаглавен “DAYS GO BY”, продуциран от емблематичния Боб Рок (Metallica, Mötley Crüe, The Cult). Албумът като цяло носи типичния стил на групата, но в “DAYS GO BY” са включени парчета, които показват новите музикални търсения на членовете на бандата и желанието им да експериментират.

Групата отново е готова да разчупи пънк модата и да наруши две-три наложени правила. Първият сингъл от албума за Америка “Days Go By”, притежава онази радостна нотка и силна енергичност на страхотен летен хит! Парчето “OC Guns” е великолепна симбиоза от реге и мариачи, а „Cruising California (Bumpin’ in My Truck)”, първи сингъл за Европа, е невероятно преживяване, което те отнася на плажа за единствения ти „ангажимент” – да се въргаляш в пясъка сред красиви момичета и с чаша мохито в ръка. След тези страхотни парчета кръвта зашумява от адски енергичните “Dividing by Zero” и “Slim Pickens Does The Right Thing And Rides The Bomb To Hell”.

The Offspring са необуздани, уникални и непредсказуеми, точно каквато е и музиката им. Синглите “Hammerhead” и ”You’re Gonna Go Far, Kid”, от последния албум на бандата „Rise And Fall, Rage And Grace”, доминираха в световните рок чартове. Парчета като “Self Esteem”, “Come Out And Play (Keep ‘Em Separated)” и “The Kids Aren’t Alright” затвърдиха статута на музикантите като пънк-рок идоли.

The Offspring имат над 1100 концерта по цял свят и повече от 36 милиона продадени албума. Албумът им “Smash” от 1994-та година и до ден днешен е най-продаваният албум за всички времена от независим лейбъл. През 2010г., след огромния успех на световното турне “Rise And Fall, Rage and Grace”, групата се завръща в студиото си в Ориндж Каунти, за да започне работа по новите проекти. Те отново канят Боб Рок за продуцент.

Декстър Холанд (вокалист, ритъм китара) казва:

След успеха на последния ни албум, искахме отново да работим с Боб. Когато продължиш работата си със същия продуцент, нещата могат да се развият по два начина – или се сработвате перфектно, защото се познавате отлично или се чувствате прекалено комфортно заедно и работата не върви по най-продуктивния възможен начин. В този случай, продуцентът е по-скоро приятел и това пречи на професионалното развитие. За щастие, при нас не беше така. Боб провокираше идеите и мотивацията ни.

Декстър Холанд споделя, че работата по албума е протекла по естествен и плавен начин още с първата песен („Days Go By”) до последната. За него „Days Go By” е по-специална песен не само в албума, но изобщо.

Тази песен е като липсващата част от пъзела. Времето минава неусетно. Трябва да живееш с мотивация и позитивна емоция. Да действаш! Никой няма да те носи на раменете си. Песента носи надежда и държах да присъства в албума, защото последните няколко години са доста тежки за целия свят. Виждате какво става по телевизията и не исках посланието да е просто „Нека се събудим”. Основната идея е вярата, че ситуацията ще се подобри и че дори след най-тъмната нощ, отново ще изгрее слънцето над нас.

Всъщност, целият албум “Days Go By” е синхронично „изтъкан”. Настроението преминава плавно през различните песни – хумористично и свежо с “I Wanna Secret Family (With You)“, обръщайки се към бунтовнически олд скуул с  парчета като “Secrets from the Underground” и “Turning Into Yu”. За песента “All I Have Left Is You”, Холанд споделя:

Отделих страшно много време и внимание на текста към песента. Исках да разкажа история, но по нестандартен начин – така че хората да я възприемат различно – в зависимост от собствения им мироглед. Самият албум има доста рок и пънк в себе си, но също така и реге и хип-хоп. С колегите от групата работим много лесно заедно, създали сме страхотен синхрон един с друг. Мотивираме се взаимно и така постигаме резултати.

Китаристът Нуудълс обобщава:

Някои от песните са с дълбок смисъл и носят надежда за по-добро. Целта ни е да накараме хората да се замислят за някои неща, но други са забавни и свежи, защото искаме да доставяме радост и усмивки на феновете си. Ако хората харесат и двете емоционални състояния, преплетени в албума, значи сме постигнали целта си.

Холанд добавя:

На първо място, ние сме музиканти заради самите нас. След като излезем от студиото се чувстваме прекрасно и е още по-чудесно, че хората харесват работата ни и се чувстват съпричастни към нея. А агресивните ни песни не са всъщност чак толкова агресивни.. Надяваме се, че те просто освобождават от напрежението и стреса публиката ни по начина, по който действат и върху нас, докато ги изпълняваме.

The Offspring вече очакват с нетърпение да стартира турнето им, за да представят новите си песни пред пубика. Дори след всички тези години, бандата е непреклонна в мотивите си да прави музика:

Всички ние споделяме огромната си любов към музиката, която влезе в живота ни от детска възраст. Това не се е променило през всички тези години. Обичаме да записваме нови парчета. Обичаме да се мотаем зад сцената. Обичаме да се изнервяме и да се дразним един друг. Обичаме да правим музика. Не искаме да спираме да се занимаваме с музика, защото това обичаме най-много да правим. А когато публиката пее заедно с нас.. това е най-якото изживяване на света!

‘Days Go By’ далеч няма да е последното, което ще видим от страхотните икони на пънк-рок иконите The Offspring.

‘Days Go By’ съдържание:

1. The Future Is Now
2. Secrets From The Underground
3. Days Go By
4. Turning Into You
5. Hurting As One
6. Cruising California (Bumpin’ In My Trunk)
7. All I Have Left Is You
8. OC Guns
9. Dirty Magic
10. I Wanna Secret Family (With You)
11. Dividing By Zero
12. Slim Pickens Does The Right Thing And Rides The Bomb To Hell

www.offspring.com

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото