Концертният феномен, наречен PARKWAY DRIVE

 Пролетта дойде, PWD20170421BGа с нея и деня, в който най-сетне щяхме да видим австралийците PARKWAY DRIVE отново на родна земя. Противно на очакванията ни, 21 април не се оказа един от най-слънчевите дни и температурата определено щеше да повлияе негативно, ако концертът се беше състоял в “Маймунарника“ в Борисова градина. За щастие, организаторите реагираха на време и го преместиха в добрата стара зала “Унивесиада“ няколко дни преди деня на събитието. Тук е и моментът да благодарим на BGTSC за поредния отлично организиран концерт. Вратите на залата отвориха навреме и всичко вървеше точно по график. Очакваше ни едно наистина голямо шоу с любимата ни метълкор шайка, хардкораджиите STICK TO YOUR GUNS и пионерите на модерния метъл DARKEST HOUR.

 Някъде около 17:30 ч. насъбралите се пред залата фенове бавно започнаха да влизат и да пазят своите челни места зад оградата. В фоайето на сградата се продаваше разнообразен мърч и естествено, не липсваха щандове за бира. Не мина много време, докато на сцената да излязоха вашингтонските метъли DARKEST HOUR, които съвсем наскоро издадоха деветия си студиен албум, озаглавен „Godless Prophets & the Migrant Flora„. Въпреки малкото им отредено време, сетлистът се очакваше да задоволи и най-старите фенове на бандата.

 Музиката на DARKEST HOUR е комбинация от суровата енергия и страстта на пънк/хардкор средите и скоростта и яростта на мелодичния дет метъл. Групата изиграва голяма роля в оформянето на модерния метъл в образа, който познаваме днес. Американците имаха честта да открият дългоочакваното трето гостуване на PARKWAY DRIVE у нас. Още с началото на първата песен, те бяха посрещнати подобаващо и във все още рехавата донякъде публика, се заформиха първите питове за вечерта. Енергията витаеща в залата, изпълваше феновете с адреналин и непрестанно вдигаше градусите в публиката. Независимо от настроението, в което се намираш, се потапяш в случващото се и ставаш част от касапницата, водена от щатските пионери.

 DARKEST HOUR звучаха повече от добре. Здрави рифове, зверски барабани, сурови вокали и отвяващи китарни сола… При тях има колкото oldschool елементи, толкова и модерни такива. Това е нещото, което ги прави интересна банда. Концертните им изпълнения са поредното доказателство за стойността, която притежават.

 STICK TO YOUR GUNS никога не са били от онези банди, които странят от политическите и световни проблеми. Разбиващия хардкор и силната воля за подобряване на света, в които живеем са двете задължителни съставки за химните им, възхваляващи самоуправлението и негодуването за случващото се около нас. Музикантите показват нулева толерантност спрямо всеки един човек, целящ да престъпи границите на доброто в нашия свят.

 Фронтменът Jesse Barnett не пропускаше да сподели своите истории и мотивиращи слова. Той определено знае какво се случва, което си личеше от преобладаващото му присъствие през вечерта. Jesse е от онези вокалисти, които говорят и споделят с публиката повече от останалите си колеги в жанра. Разбира се, не става въпрос за безмислени и запълващи времето думи. Тук става въпрос за вдъхновяващи изказвания, засягащи теми като семейство, вътрешните борби, които водим, както и какво можем да направим като отделни човешки същества, за да подобрим света, в който живеем и да оставим едно по-добро място за идните поколения.

 В края на изпълнението си, STICK TO YOUR GUNS оставиха една изпотена, но доволна публика, която беше повече от подготвена за това, което щеше да се случи.

 Най-сетне, точно по график, PARKWAY DRIVE завзеха сцената. И от този момент нататък, австралийците държаха нещата в свои ръце, предавайки заразяващата си страст на куфеещите и сърфиращи из залата фенове. Отвявайки публиката с конфети по време на отварящата “Wild Eyes“, групата и занапред не пропускаше да се възползва от всеки един удобен случай, за да представи сценичната си продукция.

 PARKWAY DRIVE са щастливи с това, което имат. Те носят тази наслада навсякъде със себе си и я предават на своите фенове, което веднага дава резултат. Във всеки един момент, в залата се вихреше поредния мошпит и навсякъде се виждаха фенове с високо вдигнати ръце, скачайки и пеейки текстовете на любимите си песни. По време на целия концерт, вокалистът Winston играеше ролята и на водач, надъхвайки тълпата отново и отново да не спира да куфее и прекрачва границите на физическата си сила. За да направят шоуто още по-вълнуващо, PWD бяха донесли със себе си машини, които бълваха адски огън, придавайки допълнителна ярост на шоуто.

 Разбираемо, в сетлистът доминираха песни от актуалния “Ire“, но въпреки това, музикантите представиха песни и от останалите им албуми, с изключения на дебютния “Killing With A Smile“. Премазвайки всичко живо в залата с изпълнението си, PARKWAY DRIVE меко казано за пореден път заслужиха всяка една топла и искрена дума, отправена по техен адрес.

 След толкова зрелищен концерт, дойде време за задължителния бис. Нестихващите овации бяха изместени от познатата на всички “Crushed“, а черешката на тортата бе изгарящата “Bottom Feeder“. Шоуто бе наистина зашеметяващо, наситено с редица запомнящи се моменти от страна на групата и феновете, както и пиротехниката, допълнително повдигаща градусите в залата. Огромна роля в преживяването изигра и идеалният звук по време на цялото събитие.

 С всяка изминала година, PARKWAY DRIVE стават все по-големи и по-големи. Най-голямото доказателство за това е начинът, по който биват приемани от публиката и все по-големите зали, в които свирят. Австралийците успешно изкачват стълбицата на своята кариера, успешно стигайки до точката, в която съвсем спокойно могат да бъдат хедлайнъри на някой голям фестивал.

Сетлист на PARKWAY DRIVE:
01. Wild Eyes
02. Carrion
03. Dedicated
04. Vice Grip
05. Karma
06. Sleepwalker
07. Dark Days
08. Destroyer
09. Boneyards
10. Writings on the Wall
11. Idols and Anchors
12. Bulls on Parade (RAGE AGAINST THE MACHINE кавър)
13. Swing

Бис:
14. Crushed
15. Bottom Feeder

 Снимките ни от запомнящото се събитие ще откриете в нашата Facebook страница на този адрес.
PWD2

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото