ФОРСирани Емоции

Както се очакваше, снощният концерт на E-FORCE мина в параграфа „само за ценители“. Жалкото е, че те са оказаха наистина много малко (под 50 фена). Но имайки предвид, че все пак ще има още 2 концерта (предстоящите на 02.06 във Варна и на 03.06 в Плевен), а и колко хора все пак отидоха в Каварна миналата година специално за VOIVOD (с която група главно повечето свързват Eric Forrest), може би не е изненада.

Axecutor

Axecutor

Самия концерт (както обикновено на тоя организатор) започнаха навреме. Разбира се, обещанието за подарък – перце подписано от Ерик, беше спазено и ние получихме последните две. Axecutor вече бяха почнали да коват железарите с обилна доза от вехт траш(ок). Със смесица от кавъри и техни парчета те успяха да раздвижат феновете и се заформиха и няколко съркъл-пита. Като вече добри познайници на публиката, се приеха много радушно и с подмятания и лафове сплотиха обстановката.  Nema Labavo, вече със солиден концертен стаж показаха че това им е помогнало в израстването. Заложили на песни от предстоящото да излезе ЕР те бързо и скоростно почнаха да помитат предните редици куфеещи току пред самата сцена. Разнообразните и интересни парчета (и инструментално Интро) обещават да очакваме добро мини. (setlist-а е в края)

Междувременно по време на сета на подгряващите самия Eric Forrest беше седнал на масата с тениски и албуми и всеки който искаше можеше да отиде да му каже и просто само едно наздраве. Разбира се, че се възползвах и от въможността да обменя няколко думи и да си взема и тениска (жалко че от по-интересната за мен бяха останали само огромен размер). Ето така виждам най-добрия начин за подкрепа на групите, парите да отиват директно при музикантите (а защо не и с автографите на членовете на самия диск, a, SAXON? 🙂

E-Force

E-Force

Дойде време и за дългоочакваната ми жива среща с VOIVOD в лицето на вокала и бас в едни от любимите ми албуми (да, казвам го сериозно) – Eric Forrest. Редувайки парчета от двата албума с канадците и двата със собствената си група, тризъбеца на сцената ни помиташе. И наистина добро впечатление правеше това, че Ерик не беше окупирал цялата сцена, а дори често се дръпваше назад и оставаше доста свобода за другите двама – Krof (барабани) и особено на Jerome Point (който не спря да се заиграва с първите редици и да куфее заедно с феновете отпред) . НО … когато беше време за вокал и смазващ бас Е-Ф. заставаше така, че дори и мощта на атомна бомба не би отместила вехтия му изпочукан бас и агресивната му стойка – ревящ в микрофона. Звукът не беше от най-перфектните, но имайки предвид техническите проблеми, които е имал Ерик с баса си, а и на самия концерт в началото с китарите, както и прекъсването на последната песен, която за радост започнаха и успяха да изпълнят докрай – Insect,май трябва да сме доволни. А и винаги когато слушам негови изпълнения си представям апокалипстична обстановка където полу-разядени извънземни машини привършват с унищожаването на човешката раса. Разбира се, традиционно за тоя клуб (докога ?!?!!) в 22:00 и малко прекъснаха сета и не можахме да ги извикаме на бис и да чуем последната песен (In The League with Satan – setlist-a е накрая). Но това, както и наистина малкото публика не беше вгорчило настроението на групата и самия Ерик каза: Fuck it – is just a song, but it’s all about rock’n’roll? Разбира се, нямаше проблеми всеки който иска да се снима с него или да си взема автограф или да си купи тениска 😉

Eric Forrest

Eric Forrest

Но може би най-точно определиха концерта и всичко около него другите двама от групата. След снимките с тях аз се опитах да бъда „съвременен“ и модерен“ и им казах че ще ги „add“-на като „friends“ във facebook, за да споделя снимките си с тях. И те „Ooo, great!!! But we are now real friends, right?!

За съжаление, заради натоварената им програма и голямата преумора от това, не успях да взема интервю от Ерик, но се надявам в следващите два града да осъществим такова за Хангара. Посетете концертите (вече) днес и утре във Варна и Плевен !

E-Force - setlist

E-Force - setlist

Nema Labovo - setlist

Nema Labovo - setlist

ГАЛЕРИЯ
E-Force
E-Force
59 снимки
Nema Labavo
Nema Labavo
22 снимки
Axecutor
Axecutor
29 снимки
Fens
Fens
10 снимки
 1. #1 написан от Hatecrew (преди 9 години)

  Браво, Недко, много добре си се справил :P, има хляб в теб 😉

 2. #2 написан от Sheepdog (преди 9 години)

  Ще се качват ли снимки от цялото нещо?

  • #3 написан от ArthurDent (преди 9 години)

   О да, разбира се. Само ми дай малко време (виж в колко часа ми остава време да пусна репортажа 😉

 3. #4 написан от Тони... (преди 9 години)

  За съжаление E-Force се оказаха една от най-гадните групи, които съм гледал/слушал. За 1-и път си тръгвам(е) преди края на концерт.
  Разбрах и защо тоя пич навсякъде го представят като бившия „еди-какъв-си“ във Voivod – това със СИГУРНОСТ ще си остане highlight-a в кариерата му. Българските банди пък си беха екстра…следващия път по-добре викнете още 2 и с радост ще дам 10-15 лв. Няма смисъл от запад(нал)и групи като Е-Ф.

  • #5 написан от ArthurDent (преди 9 години)

   Благодаря за културното несъгласие. Ако искате да поспорим или да изложим гледни точки съм готов в темата във форума ни:
   http://metalhangar18.com/YaBB.pl?num=1304584351

   А само като начало – двата албума на ВОЙВОД и двата на Е-Форс дали сте ги слушали преди концерта?

 4. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 5. Коментари за тази публикация
В началото