Behold a sight unseen before…

 Момчетата от AS ORCHIDS WITHER не само дебютират силно с това EP. Те превземат върхове и дълбини и показват как се прави музика. Пускам си творбата и още с първите секунди изпитвам остра нужда да се хвърля в някой pit и да куфея както аз си знам.

Още с интрото си, откриващата “Swallow Me“ приканва слушателя към интензивен headbang и лудо куфеене. Момчетата веднага започват с бруталните си рифове и барабани и така до средата на песента, където се наслаждаваме на краткия момент в който можем да охладим страстите, преди да продължим с лудото куфеене и headbang-a. Следва “The Art Of The Flow“, с която групата обещава да пренапише всички образци и модели, да съберат всяко едно парченце и да превземат небесата. Следващата “Perfection of Tragedy“ е нежна песен, която разказва за това как трябва да бъдем силни, да не се отказваме, дори когато сме обградени от тъмнината и се чувстваме слаби. Идва време за предпоследната касапницата “The Pain I Choose“, която представлява доза бърз и мачкащ брутализъм които оставят слушателя с изсмукан костен мозък и болки из цялото тяло. Творбата завършваме с по-мелодичната “Azalea“, която чрез по-голямата си доза мелодичност и чрез текста си, ни разказва за една доста тъжна, но в същото време незабравена любов.

Дебютното EP на AS ORCHIDS WITHER е творба за всички, които обичат този тип музика, за всички които обичат да куфеят и да се раздават на макс в погото и по време на брейкдауните. Една екстремна, енергична и надъхваща творба, която трябва задължително да мине през плейърите ви, за да се насладите на максимум на тази касапница, която реже крайници и изсмуква костни мозъци. Ще се видим в mosh pit-a!

9/10

as-orchids-wither-band Творбата ще може да бъде закупена по концертите на групата. Ако нямате възможност да посетите някой от концертите на бандата, можете да поръчате своята бройка, като се свържете с бандата на тяхната Facebook страница. EP-то е записано в Na Vlado Staqta Studio, а миксирането и мастъринга са поверени на Емилиан Арнаудов (DOWNER KILL).

Траклист на “As Orchids Wither“:
01. Swallow Me
02. The Art Of The Flow
03. Perfection Of Tragedy
04. The Pain I Choose
05. Azalea

Official Facebook page
Official YouTube channel
O
fficial BandCamp profile