SHINEDOWN откриват “THREAT TO SURVIVAL”

Shinedown - TTS Cover ArtГрупата SHINEDOWN на Atlantic Records обяви издаването на дългоочаквания им албум “Threat To Survival” – първия след три години. Датата на издаване е 18 септември.

“Threat To Survival” идва след сертифицирания със злато от RIAA “Amaryllis” от 2012. Новият албум включва разбиващото рок парче “Cut The Cord” и от 7-ми август може да бъде поръчан на уебсайта на групата (www.shinedown.com/ThreatToSurvival) и от всички други онлайн магазини.

Threat To Survival се отнася за първичния инстинкт във всеки от нас, който показва как ще реагираме в различна кризисна или конфликтна ситуация и за изборите, които правим“, обяснява фронтменът на групата Brent Smith. „Този албум покзва тези решаващи моменти за нас като банда. Той е колекция от нещата, направили ни това, което сме, и засега е най-автобиографичният албум, който сме създавали.“

“Cut The Cord”, продуцирана от самият Eric Bass – се появи миналия месец и бързо се изкачи до номер едно в американските радио станции за Active Rock. Незабавният успех на сингъла продължава рекорда – всеки от деветнадесетте сингли, издавани през десетилетната кариера на Shinedown се изкачва до върха на радио класациите. Това е успех, който никоя друга рок група не е постигала.

В допълнение, видеото на “Cut The Cord” скоро имаше световна премиера на Billboard.com. Силният клип, режисиран от дългогодишния им сътрудник Darren Doane (“Devour“, “Sound of Madness”, “Bully”), е достигнал над 1.5 милиона преглеждания и вече може да бъде видян и на официалния YouTube канал на Shinedownhttps://youtu.be/9itwt_opsvQ.

В момента Shinedown пътуват из Щатите на специално за тях лятно турне – първото голямо от повече от 2 години. Концертите се състоят в театри и други малки зали из страната, като групата изпълнява класически хитове и песни от новия албум “Threat To Survival”. Подгравящи на повечето събития са Nothing More.

Shinedown ще се завърнат на пътя и през октомври ще оглавят редица фестивали: Mobile, AL’s Bayfest (2 октомври), Louisville, KY’s Louder Than Life ( 4 октомври), и Sacramento, CA’s Monster Energy Aftershock 2015 (24 октомври). Бандата е готова да започне 2016 с прекосяване на Атлантическия океан за встъпителната великобританска версия на “Carnival of Madness Tour”, присъединявайки се към рок икони като Black Stone Cherry, Halestorm, както и новите Highly Suspect, с които ще свирят през февруари. Повече информация за плановете на групата ще бъде налична скоро. За детайли, допълнителна информация и билети, моля посетете www.shinedown.com/tour.

 

 

* * * * *

Световно известна с хитовете си, Shinedown е без съмнение една от най-успешните рок групи на 21 век. Неповторимото им надмощие започва още с дебютния “Leave a Whisper” от 2003 и последвалия го от 2005 “Us and Them”. Заедно, двата албума донасят седем последователни топ 5 радио хита, включително и номер едно парчето “Save Me”.

Издаден през 2008, “The Sound of Madness” се доказа като пробиващия за групата, дебютирал на осмо място в Billboard 200 , преди да прекара 120 последователни седмици в класацията. Албумът влезе в рок историята, като всеки от шестте му сингъла достигна до първо място в чартове, също и двойно платинения хит “Second Chance”, който беше на първа позиция в класацията Hot AC и в топ 3 на Top 40.

През 2012 излиза “Amaryllis” и веднага оглавява Billboard в класацията за “Rock Albums” и става номер 4 в Billboard 200 с над 105,000 копия продадени през първата седмица – най-големият успех на бандата до сега. Албумът съдържа три от най-хитовите парчета “Bully”, “Unity”, и “Enemies”, като и трите са били №1 в Active Rock radio. Това прави девет последователни първи места за песни на Shinedown. Два допълнителни сингъла от “Amaryllis”“I’ll Follow You” и “Adrenaline” достигнаха до топ 5, продължавайки изключителния успех на Shinedown с оглавяващи класациите песни.

Обичани от феновете си и екплозивни на живо, Shinedown са пропътували много път през годините, участвайки в безбройни ключови концерти и фестивали. Имат излъчвания в големи телевизионни предавания като Jimmy Kimmel Live!, The Tonight Show with Jay Leno, TODAY, The Early Show, и Conan. През 2009 Shinedown получават номинация за “Best Alternative Rock Band.”

Shinedown се състои от: Brent Smith (вокал), Barry Kerch (барабани), Zach Myers (китара), и Eric Bass (бас).

Албумът “Threat To Survival” на Shinedown ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International. В iTunes записът може да бъде закупен тук: https://itunes.apple.com/bg/album/threat-to-survival/id1025208842

 

За новини и информация за групата, моля посетете www.shinedown.com.

Последвайте Shinedown в социалните мрежи:

Facebook: www.facebook.com/Shinedown

Instagram: instagram.com/shinedown/

Twitter: twitter.com/shinedown (@shinedown)

“Threat To Survival”

Atlantic Records

Release Date: September 18th, 2015

 

TRACKLISTING

  1. Asking For It
  2. Cut The Cord
  3. State Of My Head
  4. Outcast
  5. How Did You Love
  6. It All Adds Up
  7. Oblivion
  8. Dangerous
  9. Thick As Thieves
  10. Black Cadillac
  11. Misfits
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото