За MINDOWN от Строежа на 15.03.2017

16992531_10155092567348156_5366055299130020492_o

Използвам скорошното гостуване на MINDOWN в Строежа на 15.03.2017, за да споделя набързо моето пристраст(е)но мнение: за групата, музиката и лириката. MINDOWN принадлежат в челото на алтернативната българска музика и сцена, макар и изявите им на живо да са доста по-редки, отколкото бихме искали. Но какво да се прави. Случва се често със стойностните неща. Срещат се по-рядко, но правят силно впечатление и се помнят дълго.

Все се каня да положа малко усилия и да напиша един спретнат, обективен репортаж, но май и този път няма да стане. Не умея да пиша обективно за концерти. Може би, защото съм субект. Затова, субективно.

Музиката: искрена, с характерен почерк, оригинални композиции и въздействащ вокал. Или те грабва, или не е за теб, но трудно можеш да я игнорираш.

Текстовете: едни от най-красивите и неподправени, писани наоколо.

Живото изпълнение: безупречно, с тежащи точно на място водеща китара, бас и ударни. Тримата самостоятелно са отлични изпълнители с перфектна техника и изразена индивидуалност. Най-ценното обаче, и то никога не остава скрито на живо (особено при клубно изпълнение) е, че са се сработили така добре, че да предадат усещането за истинска група, без слаби звена.

Моята субективна, но искрена оценка за вечерта: високо, дълбоко и истинско. А също и приятно носталгично.

Повече за MINDOWN:

FACEBOOK

BANDCAMP

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото