Close Up Cruise Oktomvri 2018В навечерието на фестивала по вода Close-Up под номер 22, организиран от списание Close-Up в Швеция, бяха разкрити датите за круиз номер 23. На 23 май стана ясно, че метъл сбирката на луксозния лайнер Silja Galaxy ще се състои на 25 октомври и 26 октомври 2018г. На 24-ти и 25-ти тече пънк круизът с легендите на шведския пънк Asta Kask, чийто домакин е същия лайнер на същата круизна линия Tallink Silja.
Момчетата от Close-Up пуснаха плаката за следващото събитие на голямата лодка, което е най-лудото концертно приключение по вода под звуците на екстремен метъл в Европа. Те обаче не разкриха нито едно име от групите, които ще участват. Бандите ще бъдат обявени на 28 май-понеделник, като тогава ще стартира и продажбата на билети за събитието. Те ще са в наличност на www.tallinksilja.se на 28 май в 11.00ч българско време и цените им варират от 50 до 150 евро в зависимост от категорията на каютата и броя на гостите в нея.
Единственото ограничение за пасажерите е възрастова граница, а тя е навършени 18 години.
Круизът тръгва от пристанище Hamnpirsvägen в Стокхолм на 25 октомври, плава до Финландия и се връща на следващия ден.
23-часовия маратон включва концерти в двата дена на общо девет банди, много шумно метъл караоке, щандове с музика за разбирачи и колекционери и безброй възможности за срещи и пийване на кафе с музикантите, чийто банди участват. А и не само – често в публиката се забелязват фигури от елита на шведската метъл сцена, които присъстват просто като фенове…
И този път Metal Hangar18 ще е там. (Вижте репортаж от Close-Up 18 тук)
Close-Up Båten 23 вече си има и Фейсбуук ивент.