WOLVES IN THE THRONE ROOM с нов албум

Wolves In The Throne Room оповестиха подробности за дългоочаквания си нов албум. Той ще се нарича „Celestite“ и ще бъде издаден от лейбъла на бандата Diadem Records. „Celestite“ ще ознаменува раздялата на групата с характерния за нея блек метъл, загърбвайки барабаните и вокалите, вместо това фокусирайки се върху клавирни музикални пътешествия и акустични инструментали.

„За да създадем „Celestite“ се разровихме в скритите звуци, погребани в микса на „Celestial Lineage“. Изолирахме ги, обработихме ги и тези звукови пейзажи превърнахме в отправна точка за новия албум. На тази база записахме изцяло нова творба. Някои мелодии от „Celestial Lineage“ са разпознаваеми, но те се появяват само като призраци, които едва могат да бъдат свързани с оригиналните композиции.

Новият албум е неортодоксална крачка, напълно инструментален, експериментален спътник на „Celestial Lineage”. С предходния диск оставихме част от работата незавършена. Записите му през зимата на 2011-та лично за нас бяха монументален проект и креативният огън от тези сесии все още гореше. Това бе възможност да пропътуваме в нашата вътрешна вселена, за да завършим това, което трябваше да бъде завършено!

„Diadem Records” създадохме, за да издадем „Celestite” и бъдещи албуми. Най-важното за нас беше, че работата по него разкри цял нов поток от креативна енергия за Wolves In The Throne Room. Сега, когато дългото пътуване около създаването на новия албум е завършено, апетитът ни за бъдещи проекти се изостря. Wolves In The Throne Room не се отказва трайно от китарите и барабаните! Чувстваме, че един ден, рано или късно, ще се обърнем към усилвателите и кабинетите в създаването на нова музика.”

Още веднъж групата обединява сили с продуцента Randall Dunn, за да запише „Celeste” в Avast Studios и в студиото на бандата Owl Lodge, използвайки арсенала от стари синтезатори на Tangerine Dream. Албумът включва гост-участията на Josiah Boothby (валдхорна), Steve Moore (Earth, Sunn O))), Stebmo) (тромбон), и флейтистките Mara Winter и Veronica Dye.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото