WHITESNAKE отново завладяха София

Poster_WhitesnakeНа 24 ноември светът почете паметта на Freddie Mercury, а София почете рок музиката с един голям концерт на вечните WHITESNAKE.

Самото събитие вървеше по график и в уреченото време на сцента се качи австралийската рок група THE DEAD DASIES. Австралийците започнаха доста добре и успешно вдигнаха градусите на присъстващите в залата хора. Групата предложи един час добра музика и невероятно шоу на зрителите, като ги запозна с парчета от новия им албум „Revolución“. Общо взето бяха един достоен избор да подгреят тълпата за това, което следва.

А това, което последва беше едно наистина добро шоу, събрало хора от всички краища на страната и поне няколко поколения в Арена Армеец. Най-вероятно голям процент от тях са си тананикали „Crying In The Rain“ на път за залата и макар и да не чухме точно тази песен, едва ли би имало човек, който да е разочарован от селекцията на песни за вечерта. Групата се качи на сцената в рамките на обявеното време, а репертоарът им бе смес от хитове на WHITESNAKE и DEEP PURPLE. Когато ветераните излязоха на сцената, за да дадат силно начало на концерта с „Burn“, силно впечатление направи и това, че David излезе на сцената с риза с трикольора на България и емблемата на групата отгоре. Последва селекция от вечни хитове, която накара тълпата да пее в един глас и едва ли имаше човек, който да не знае наизуст поне припева на някоя песен. С хитове WHITESNAKE успяха да обединят няколко поколения и разнородната публика от деца, родители, младежи и хора в зряла възраст и да ги накарат да забравят различията на времето. В този момент в залата времето нямаше значение, единственото, което имаше значение бе музиката. Имаше моменти, в които Coverdale спираше да пее и просто се заслушваше в тълпата. Всички заедно изпяхме “Love Aint’ No Stranger“, “Give Me All Your Love“, “You Keep On Moving“ и “Ain’t No Love In The Heart Of The City“. После последваха брилянтни сола на двете китари. Преди да ни бъде поднесено и чудесното соло на барабаните, успяхме да чуем и великата “Mistreated“. А солото… Нека кажем, че в един определен момент Tommy Aldridge просто нямаше нужда от палките и започна да използва само и единствено ръцете си. Направи една малка лудница, която накара тълпата да крещи. А след това соло последва нещо, което буквално разтопи публиката. Не само че всички пееха в един глас, но и самата обстановка се промени, защото последва “Soldier Of Fortune”, а това е песен, която сигурно още дълги години ще бъде пята и слушана с възхищение. Хората пееха или със затворени очи, или с едно спокойно изражение по лицето си, едва ли имаше човек, който да не бе докоснат от тази песен, без значение акустиката на залата. И докато залата бе все още развълнувана от една от най-емблематичните и обичани песни на DEEP PURPLE, WHITESNAKE я заляха с буквално най-големите си хитове. Из залата се понесоха първите ритми на “Is This Love”, последвана веднага от “Fool For Your Loving” и, естествено, поредната песен, на която хората да избухнат и да си спомнят за времето, когато от музикалната индустрия излизаха основно хитове, които ще се слушат години наред, а именно “Here I Go Again”. След това групата се поклони и напусна сцената, но хилядите хора в Арена Армеец не бяха готови да си тръгнат. Понесоха се викове, силни ръкопляскания и призиви за още. С усмивка Coverdale и компания се върнаха на сцената за едно последно забиване, което вдигна всички на крака, развя много коси и даде подобаващ, силен завършек на вечерта, а имено “Still Of The Night”.

В заключение ще кажа, че макар и в дъжд, без “Crying In The Rain” и небезизвестната акустика на залата, хората си тръгнаха с позитивна нагласа и емоция. За пореден път времето и годините размиха границите си под магията на добрия стар рок. WHITESNAKE отново показаха, че музиката обединява, зарежда и няма времева граница за нея. Стари или не, дойдоха в София, подпалиха тълпата и си тръгнаха с поклон. Това е един концерт, който дълго ще се помни.

Пълната сет листа от концерта:
1. Burn
2. Bad Boys
3. Love Ain’t No Stranger
4. The Gypsy
5. Give Me All Your Love
6. You Keep On Moving
7. Ain’t Love In The Heart Of The City
8. Guitar Solo
9. Mistreated
10. You Fool No One
11. Drum Solo
12. Soldier Of Fortune
13. Is This Love
14. Fool For Your Loving
15. Here I Go Again
Encore:
16. Still Of The Night

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото