WE ARE GOING TO МЪГЛИЖ

Който свършва последен – свършва най-добре! Това, заедно с онова за бързата кучка, с пълна сила важи за моята Петък вечер. Както вече писахме, фестивалът WE ARE GOING TO МЪГЛИЖ срещна сериозно предизвикателство от страна на метеорологичните условия и след някое и друго изгоряло стъпало организаторите решиха да спрат рисковете и отложиха участията на групите за следващия ден. Ударниците от ODD CREW обаче са ги сърбели ръцете и са сглобили малка сцена под чадърите на кебапчийницата след като съм си тръгнал и са забивали с намалена мощност до 2 през нощта, заедно с ЛокМаруху. Пого под дъжда, много Цепелин и Флойд са заместили официалните концерти, но какво пък му трябва на един фестивал?

И така, за Събота останаха PERFECT STRANGER, DOWNSLOT, SEVI, PLACID REVIVAL и IVO RUEV BAND 69. За да няма проблеми с дъжда, групите се качваха на сцената когато успеят, за да могат да свирят повече, преди дъждът да стане непоносим. За щастие Балканът се смили над феста и нямаше екстремни бури и музикантите изпълниха програмата по план.

Лично аз останах изненадан от приема на германците Placid Revival (германци е силно казано, от пет човека има един германец, останалите са грък, българин и турчин, а вокалът е от Намибия). Свирят много модерна европейска поп-пънкария, която не е много на почит сред родните метъли, но се оказа, че от миналогодишното си участие са събрали фенска база. Мъглиж е спирка от едно интересно турне – свирили са в София, Атина, сега Мъглиж, след което Солун, Бургас, след това преминават на турска територия, а после може да минат отново през София. Следете сайта им за повече информация.

От българските групи, старозагорците Perfect Stranger бяха решили да останат за Събота и откриха фестивалния ден. Издават албум и мислят да направят мини турне по клубове из страната. За Sevi няма какво необичайно да се напише – нацелили са много приятна музикална комбинация и се радват на доволна публика където и да отидат, Мъглиж не беше изключение. За финал останаха организаторите от Ivo Ruev Band 69, които забиха техният класически тежък рок енд рол. Специално внимание трябва да обърна на текстовете им, които не бих включил в учебник по музика за трети клас.

И така, We Are Going To Мъглиж беше спасен от удавяне тази година, благодарение на ентусиазма на групите и бързата реакция на организаторите. Видях на поляната повече хора и коли, отколкото очаквах, а за 2015 година ще се радвам да видя и повече палатки. Мъглиж не присъстваше сериозно на българската карта на рока, но за две години организацията напредва. Местността е много интересна, доста високо над града, на една поляна, сгушена между гори. Предлагам догодина на плакатите да слагат и карта с упътвания и да има по една безплатна бира за качилите се пеш.

ГАЛЕРИЯ
Ivo Ruev Band 69
Ivo Ruev Band 69
8 снимки
Placid Revival
Placid Revival
16 снимки
Sevi Band
Sevi Band
12 снимки

  1. #1 написан от Стоян Балев (преди 9 години)

    Благодаря Ви за конструктивните забележки към нас и като организатори и по отношение на някои словосъчетания в песните ни като изпълнители! Вашето мнение е изключително важно за нас! Наистина метеорологическата обстановка ни изигра твърде лоша шега, но с невероятните усилия на озвучителите, групите, помощниците по организацията и най-вече на Иво Руев и Йордан Тотев мисля, че се излезе от положение. Приемаме безрезервно предложението Ви за по-точни указания на местонахождението на рокфеста и за чаша безплатна бира на тези, които са дошли пешком. Това ще залегне в бюджетното оформление на мероприятието за следващата, трета по ред година, като все пак се има предвид и възможностите на спонсорите. . .!

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото