scarlet auraПърви Международен Рок Фест Кюстендил 2016 изненадва с втори хедлайнер. Румънското мелъди рок чудо Scarlet Aura ще вриви стадион „Странджата” в Кюстендил, минути преди да посрещнем рок легендите на Балканите Divlje Jagode!

Scarlet Aura e мелъди рок група с женски фронтмен, идваща от столицата на Румъния,Букурещ.От 2004 година насам Scarlet Aura се очертава като една от най-успешните новоизгряващи групи в Букурещ, след като спечели Battle Of The Bands на Каварна Рок Фест 2014 , където меко казано доказа своите удивителни качества,талант и атрактивно сценично поведение. Тогава групата завладя сърцата на своите зрители, а това прави на всеки следващ концерт из целия свят. Феновете на Scarlet Aura се множат със всеки следващ концерт на групата. Особено добро впечатление у българските фенове групата направи и неотдавна в София,когато изпълни песните от втория си албум “Falling Sky” като подгряваща група на титаните от Accept.

За краткото време, от което Scarlet Aura са на музикалната сцена, групата си спечелва прозвището „Най успешна Румънска рок група с женски вокал”, след като дели една сцена с легендарни изпълнители като Europe, Helloween, Nazareth, Accept, Gotthard, Sabaton, Jorn, Pretty Maides, Delain, Battle Beast, Dave Evans и други, както и в качеството си на хедлайнер на много концерти и фестивали не само в страната си ,а и в чужбина.

След реализирането на техния дебютен албум “The Rock Chick” чрез Universal Romania , той беше разпространен из целия свят и резултатът не закъсня. В последните месеци Scarlet Aura подписаха договор в световен мащаб с музикалният гигант Metal Music Bookings and Management. Последва първото им пътуване до Обединеното кралство ,където представиха групата в Camden Town, London и както изглежда всяко следващо участие е стъпало към успеха. Групата се уреди с легендарният продуцент Roy Z (продуцент на Bruce Dickinson, Helloween, Judast Priest и др.), който ще работи по записите на новият албум на Scarlet Aura “Falling Sky”. Както изглежда групата е родена под щастлива звезда и за нея ще се чува много занапред . Можем само да им пожелаем успех и да броим часовете,когато ще ги видим в Кюстендил. Rock On!!!

Подробности за Фестивала след пресконференцията,която ще направят организаторите на мероприятието на 9 май , 11:30 ч. в гр.Кюстендил