Дроун метълSunn O))) - Kannon (2015) шайката SUNN O))) ще издаде новия си албум “Kannon“ на 4 декември чрез Southern Lord Recordings.

 Хора като Scott Walker, Attila Csihar, Oren Ambarchi, Rex Ritter и Steve Moore са допринесли много за създаването на новата творба. Албумът е записан и миксиран от Randall Dunn в Studio Litho. Главни композитори са основателите на SUNN O))) Stephen O’Malley и Greg AndersonТова е може би най-фигуративният албум, който SUNN O))) някога са създавали, което е необичайно, тъй като те обикновено живеят в слоя на абстракцията и субективността. От друга страна, албумът най-категорично е метъл албум, защото в него, се описват отново на преден план в съзнанието много лични асоциации и спомени, от съкровените албуми като „Panzerfaust“ и „Twilight Of The Gods“.

 „Kannon“ също е много близо до цикличния характер на мантрата, в която групата се е превърнала като живо същество. Чудовищността на интензивните детайли и усещането на концерт на SUNN O))), организма, който процъфтява, метаморфозира и се издига значително през последните десет години. Групата е избрала артистката Angela LaFont Bollinger да създаде обложката на новия албум.