VIVALDI METAL PROJECT TMRСензационният VIVALDI METAL PROJECT се завръща у нас на 22 март 2019 (петък).

След грандиозната премиера на своето електрическо шоу в Античния театър в Пловдив миналия септември – този път проектът на италианския пианист, продуцент и композитор МАЕСТРО МИСТЕРИЯ ще се представи и пред софийската публика – на един по-интимен концерт в клуб *MIXTAPE 5*.

Денят не е избран случайно – шоуто ще бъде в прослава на първия ден на пролетта и в центъра на програмата ще бъде ‘The Four Seasons’ – албума, в който VIVALDI METAL PROJECT представят безсмъртната музика на ВИВАЛДИ – с метъл китари, но и с вокали. Вижте подробности за звездния състав музиканти – долу.

Билети с цена 40 лв ще откриете в системите на Eventim.bg и EpayGo.bg, както и на всяка каса на Easypay в страната. В самия ден ще бъдат по 45 лв.

Това ще бъде вторият концерт по повод 13-ия рожден ден на радио ТАНГРА МЕГА РОК, след януарската метъл лудница в зала ‘Универсиада’ с AMORPHIS. SOILWORK, JINJER и NAILЕD TO OBSCURITY.

Някои вече определят VIVALDI METAL PROJECT като „Наследниците на NIGHTWISH“, не само защото плуват в бурните води на симфоничния метъл, но и заради връзката на българските музиканти в групата с първия учител по музика на финландските мега звезди – ПЛАМЕН ДИМОВ.

Освен самия МИСТЕРИЯ, когото познаваме и като сесиен музикант в солови албуми на БРУС ДИКИНСЪН от IRON MAIDEN, РОБ РОК от IMPELLITTERI – ето и другите интересни имена в този мултинационален проект:
БАС – ДИНО ФИОРЕНЦА (Италия) – свирил със СТИЙВ ВАЙ, ПОЛ ГИЛБЪРТ и други;

БАРАБАНИ – МАРК КРОС (Англия) – добре познат от HELLOWEEN, KINGDOME COME, FIREWIND, AT VANCE, SCORPIONS, ИЪН ГИЛЪН и други;

КИТАРИ – общо трима – МИКЕЛЕ ВИОНИ (Италия) – свирил с БЛЕЙЗ БЕЙЛИ, ЕДУ ФАЛАСКИ от ANGRA; ЛЕОНАРДО ПОРКЕДУ (Италия) и КУЕНТЕН КОРНЕ(Белгия).

ЦИГУЛКА – американският модел АБИГЕЙЛ СТАЛШМИТ;
ВОКАЛИ – общо петима певци, сред които и трима българи. Това са ЕЙНДЖЪЛ УЛФ-БЛЕК от британската метъл група TRIAXIS, НИКОЛЕТА РОСЕЛИНИ от италианската готик банда WALK IN DARKNESS и ДИМИТЪР БЕЛЧЕВ (бивш VIOLENTORY), ЦЕНА СТЕФАНОВА и КАТЕРИНА СИМЕОНОВА.

Както подсказва и името на проекта – амбицията на МИСТЕРИЯ е да представи безсмъртната музика на ВИВАЛДИ с метъл китари, но и с вокали.

През 2016 най-после излезе албумът на VIVALDI METAL PROJECT – ‘The Four Seasons’, за реализирането на който МАЕСТРОТО успява да привлече съдействието на много големи метъл музиканти от групи като HELLOWEEN, TESTAMENT, SYMPHONY X, ANGRA, WITHIN TEMPTATION, RAGE, SAVATAGE, SOILWORK и много други.
В записите участват над 130 музиканти, оркестър, струнен квартет и три хора от целия свят, а сред най-близките съучастници на главния мозък са и няколко българи.